Horelo v Piešťanoch, v Dechticiach aj medzi Madunicami a Dubovanmi

Piešťanských hasičov v minulom týždni volali k viacerým udalostiam. Riešili požiar domu na Bratislavskej ceste, o ktorom sme písali v minulom vydaní Piešťanského týždňa, ale aj požiar suchej trávy na Siesta pláži a požiar sušičky dreva v Dechticiach. Veľký požiar strniska v silnom vetre ich čakal pri čistiarni odpadových vôd v Piešťanoch. Tam potrebovali posily.

Požiar strniska a porastu pri čistiarni odpadových vôd hasili nielen profesionáli z Piešťan, ale aj členovia dobrovoľných hasičských zborov z Maduníc a Moravian nad Váhom. (Autor: FB DHZ Madunice)

Pri obľúbenej Siesta pláži na Sĺňave sa oheň rozhorel v utorok 16. júla po jednej hodine popoludní. Išlo, našťastie, len o porast suchej trávy s rozlohou asi tri metre štvorcové.

Na druhý deň hasičov povolali na Sládkovičovu ulicu v Piešťanoch k padnutej staršej žene v pivnici rodinného domu a v ten istý deň aj do Dechtíc k požiaru sušičky dreva. O tomto rozsiahlom požiari píšeme na inom mieste novín.

Vo štvrtok 18. júla zavolali hasičov k vytápaniu bytu na sídlisku Adam Trajan a v ten istý deň ešte horel suchý porast vo Veľkých Kostoľanoch na ceste z Maduníc do Dubovian. Išlo o požiar s rozlohou asi sto metrov štvorcových, aj tento oheň zlikvidovali.

Vo štvrtok 18. júla hasičov podvečer zavolali k dopravnej nehode na Žilinskú cestu, kde došlo k stretu motocyklistu s dodávkou. O zraneného motocyklistu sa postarali záchranári, hasiči vykonali potrebné bezpečnostné opatrenia.

V tom čase približne o pol šiestej podvečer sa rozhorelo strnisko a porast na poli pri čistiarni odpadových vôd v Piešťanoch. Išlo o veľkú plochu, hasičom komplikoval zásah silný vietor, preto zavolali na pomoc aj jednotky dobrovoľných hasičských zborov z Maduníc a Moravian nad Váhom. Spoločnými silami sa tímom podarilo oheň zlikvidovať, bojovali s ním vo veľkých horúčavách viac ako hodinu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 17. októbra. Tento deň je Medzinárodným dňom boja proti chudobe. Meniny má Hedviga.
  • 17.10.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 18. októbra. Tento deň je Svetovým dňom menopauzy, Sviatkom sv. Lukáša, patróna umelcov a maliarov, lekárov a…
  • 18.10.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 18. októbra 2024
Meniny má Lukáš, zajtra Kristián