Najslnečnejší ostrov lásky s najčistejšími plážami na kúpanie v Európe

  • Inzercia
  • 24. júla 2024, 11:56

Cyprus, ostrov v Stredozemnom mori a romantická križovatka medzi Európou, Afrikou a Áziou, je jedna z ideálnych krajín sveta, v ktorej si môžete oddýchnuť od pracovného stresu a rodinných povinností. Jeho geografická poloha zaručuje dlhé a teplé leto s až 330 slnečnými dňami v roku, čo sú takmer po celý rok vhodné podmienky na aktívny či pasívny relax pod holým nebom.

(Autor: Dmitry Pichugin/Adobestock.com)

Pokračujte v čítaní a prevedieme vás týmto krásnym rajom, známym aj ako ostrovom lásky, s jeho najkrajšími a najčistejšími plážami v Európe, na ktorých si môžete užiť tú najkrajšiu dovolenku.

Čo by ste mali o Cypre vedieť?

Cyprus je tretí najväčší ostrov v Stredozemnom mori, mimoriadne bohatý na históriu a kultúru, z ktorej čerpajú nielen miestni, ale aj turisti. Ostrovom lásky sa nazýva preto, lebo podľa legendy tu z mora vystúpila bohyňa lásky, Afrodita, vďaka čomu sa tiež traduje, že ak sa v jeho vodách okúpete, o pár rokov omladnete.

Mnohí však nevedia, že ostrov je rozdelený na dve časti: južný ovládaný Cyperskou republikou a severný, kde sa nachádza tzv. Severocyperská turecká republika, ktorú však uznáva len Turecko. Bez ohľadu na fakt tohto politického rozdelenia, je celý Cyprus známy svojou pohostinnosťou a krásnymi plážami.

Najkrajšia a najznámejšie pláže Južného Cypru

▪              Letovisko Ayia Napa

Jedným z najpopulárnejších letovísk južného Cypru je oblasť Ayia Napa, v ktorej nájdete nádherné pláže s pulzujúcim nočným životom. Asi najnavštevovanejšou a najobľúbenejšou z nich je Nissi Beach, ktorej jemný biely piesok s krištáľovo čistým a modrým morom vytvára dokonalý kontrast.

▪              Letovisko Protaras

Neďaleko Ayia Napa ležiace letovisko Protaras, patrí k ideálnym miestam pre rodiny a tých, ktorí hľadajú o niečo pokojnejšiu dovolenku. Skvelým dôkazom tohto tvrdenia je napríklad pláž Fig Tree Bay, ktorá je jednou z najkrajších na ostrove, vyznačujúca sa jemným pieskom a plytkými vodami vhodnými aj na kúpanie s malými deťmi.

Top pláže Severného Cypru

▪              Bafra centrum

Bafra je jedným z nových a rýchlo rastúcich turistických centier na severe ostrova, ktorého pláže sú tu široké a čisté, obklopené nádhernou prírodou. Miesto je ideálne pre tých, ktorí hľadajú pokoj a únik od preplnených turistických destinácií.

▪              Famagusta

Famagusta rezort vám okrem iného ponúka pláž Glapsides, ktorá je obľúbenou destináciou pre turistov a miestnych obyvateľov, prichádzajúcich si sem vychutnať čisté vody a slnko.

Ekologické poklady

Pláže a krásne more nie sú jediné skvosty, s ktorými môžete počas slnečnej dovolenky Cyprus počítať. Jedným z ekologických pokladov tohto regiónu sú napríklad známe a chránené korytnačie pláže.

Patrí medzi ne napríklad Lara Beach, nachádzajúca sa severne od Agios Gregios, ktorá je jednou z najvýznamnejších korytnačích pláží na ostrove. Ide o pokojnú oblasť bez barov, čo prispieva k zachovaniu jej prirodzeného charakteru. Pod ten sa tiež podpisuje aj o niečo horšia dostupnosť lokality, čo však jej ohrozeným prirodzeným obyvateľom len a len prospieva.

Nech už si za cieľ dovolenky v tomto regióne vyberiete ktorúkoľvek oblasť, určite si tu v nádhernom prostredí s ideálnymi podmienkami na letný relax veľmi dobre odpočiniete, pretože ide o skutočný klenot Stredozemného mora s luxusne čistými plážami, bohatou históriou a príjemným podnebím.

(inz.)

0 Shares

Najnovšie správy

V rámci každoročnej výzvy Do práce na bicykli, najazdili Piešťanské tímy celkom 20 249,24 kilometrov. Keďže Piešťany sú odjakživa mestom bicyklov,…
  • 06.09.2024, 01:25
  • cyklistika / Piešťanský týždeň / Kultúra a spoločnosť / Podujatia / Piešťany / Šport
Dnes je nedeľa 8. septembra. Tento deň Svetovým dňom fyzikálnej terapie, Medzinárodným dňom gramotnosti (UNESCO) a Svetovým dňom prvej pomoci.…
  • 08.09.2024, 00:03
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 8. septembra 2024
Meniny má Miriama, zajtra Martina