Moravčíková si predlžuje pobyt v Piešťanoch

Pivotka Alica Moravčíková podpísala s Čajkami novú dvojročnú zmluvu. (Autor: Piešťanské Čajky)

Pre skúsenú pivotku to už bude štvrtá sezóna v družstve trénera Petra Jankoviča, bola tak pri všetkých doterajších úspechoch klubu nielen na domácej scéne, ale aj v zahraničí. Vo svojej zbierke úspechov má tri majstrovské tituly (2022-2024), Slovenský pohár (2023), Alpsko-jadranský pohár (2024) a druhé miesto z Federálneho pohára (2024). V predchádzajúcom ligovom ročníku naskočila do 26 stretnutí, priemerne v nich mávala cez sedem bodov a päť doskokov.

„Piešťany mi prirástli k srdcu vďaka skvelým ľuďom, ktorých som tu spoznala a mala možnosť s nimi pracovať. Očakávania sú v slovenskej lige tie najvyššie. Chceli by sme tento rok postúpiť zo skupiny EuroCupu a zároveň dúfam, že aj s náročnejšími súpermi sa budeme schopné vysporiadať. S dievčatami tvoríme dobrý kolektív či už v šatni, alebo na ihrisku a verím, že na to tento rok nadviažeme. Herný koncept trénera, ale aj jeho ľudský prístup mi vyhovuje a teším sa na našu ďalšiu spoluprácu,“ prezradila Alica Moravčíková dôvody podpisu novej zmluvy v Piešťanoch.

Reprezentantka Slovenska je už štvrtou pokračujúcou hráčkou z majstrovského kolektívu zo sezóny 2023/2024. Okrem Moravčíkovej sa fanúšikovia Čajok môžu tešiť na „KJ“ James, Natašu Taušovú a Andželiku Mitrasinovič. „Alica patrí k stabilnej súčasti nášho tímu. Opäť je fajn, že sa nám s ňou podarilo dohodnúť a predĺžiť kontrakt. Patrí už medzi skúsené hráčky. Tým, že Anka Jurčenková skončila, bude musieť po nej prebrať pomyselné žezlo. Skúsenosťou a dravosťou, ktorú má, nám pomohla v nejednom zápase. Presne vie, čo má robiť na ihrisku, a plní to do bodky. Z tohto pohľadu veľká spokojnosť a radosť, že s nami bude ďalej pokračovať a bude opäť veľmi dôležitým článkom tímu,“ vyjadril sa na jej adresu tréner Čajok Peter Jankovič. 

0 Shares

Najnovšie správy

V rámci každoročnej výzvy Do práce na bicykli, najazdili Piešťanské tímy celkom 20 249,24 kilometrov. Keďže Piešťany sú odjakživa mestom bicyklov,…
  • 06.09.2024, 01:25
  • cyklistika / Piešťanský týždeň / Kultúra a spoločnosť / Podujatia / Piešťany / Šport
Dnes je nedeľa 8. septembra. Tento deň Svetovým dňom fyzikálnej terapie, Medzinárodným dňom gramotnosti (UNESCO) a Svetovým dňom prvej pomoci.…
  • 08.09.2024, 00:03
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 8. septembra 2024
Meniny má Miriama, zajtra Martina