Cestovanie na elektrobicykli: čo si vziať so sebou na cestu

  • Inzercia
  • 24. júla 2024, 10:25

Cyklistické výlety na elektrických bicykloch sa stali skvelou alternatívou k turistike a cestovaniu autom. Obľúbené elektro bicykle s nosnosťou do 120 kg umožňujú turistom v akomkoľvek veku dosiahnuť pláže, historické pamiatky, vyhliadkové plošiny biosférických rezervácií bez väčšej fyzickej námahy.

(Autor: bellakabelky.sk)

Pravidlá pre výber modelu elektrického bicykla

Elektrobicykle Crussis s celoodpruženým a karbónovým rámom sú tou najlepšou voľbou pre outdoorové výlety. Plné odpruženie oboch náprav zvláda jazdu v teréne, strmé klesania aj cestičky s vyčnievajúcimi koreňmi stromov. Celoodpružený elektrobicykel má vysokú priechodnosť terénom: priľnavosť kolies je zachovaná bez ohľadu na terén.

Veľkosť rámu elektrobicykla závisí od výšky jazdca:

•             17” od 160 do 175 cm;

•             19″ od 170 do 185 cm.

Cyklisti preferujú modely s dojazdom 60 km bez dobíjania. Existujú modely Crussis s dojazdom až 180 km. Horské elektro bicykle sú o niekoľko kilogramov ťažšie, majú zosilnený rám, pneumatiky s reliéfnym povrchom, mäkké tlmiče a spevnený ráfik na kolesách.

Cestovné tašky na cyklistické výlety

Ak skupinu cyklistov nesprevádza pomocné vozidlo, rozmery cestovnej tašky sú obmedzené rozmermi prívesu za bicykel. Cestovné tašky vyrobené z ľahkej tkaniny s impregnáciou odpudzujúcou vodu a nečistoty sú nevyhnutné pre cyklotúry. Optimálnou voľbou je cestovná taška s organizérom s priestrannou hlavnou priehradkou na objemné predmety a ďalšími priehradkami na hygienické potreby, produkty, nabíjačky a náradie.

Príprava na výlet s elektrobicyklom

Pri plánovaní výletu k moru alebo do prírodnej rezervácie si treba všímať nabíjacie miesta pre elektrobicykle; vytvorte si osobnú offline mapu alebo použite hotové značené trasy. Potrebujete GPS navigátor, mapu, kompas. Štandardná výbava: prilba, chrániče kolien, rukavice, oblečenie z membránových látok, vetrovka, pláštenka.

Povinné prvky cyklistickej turistickej výbavy na výlet:

• pri nočných cestách vizuálna signalizácia – červené svetlo vzadu a biele svetlo vpredu;

• príves na bicykel s priestorom na cestovnú tašku a vybavenie;

• sada nástrojov na opravu bicyklov;

Pri dlhých cyklotúrach sú potrebné náhradné batérie a náhradná duša. Kompaktná cestovná taška s lekárničkou a elektronickými vychytávkami, ktorá je pripevnená k rámu bicykla, dopĺňa stavebnicu cykloturistiky. Je čas preskúmať najzaujímavejšie miesta v Európe na elektrobicykli!

(inz.)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 8. septembra. Tento deň Svetovým dňom fyzikálnej terapie, Medzinárodným dňom gramotnosti (UNESCO) a Svetovým dňom prvej pomoci.…
  • 08.09.2024, 00:03
  • Dobré ráno, Piešťany!
V rámci každoročnej výzvy Do práce na bicykli, najazdili Piešťanské tímy celkom 20 249,24 kilometrov. Keďže Piešťany sú odjakživa mestom bicyklov,…
  • 06.09.2024, 01:25
  • cyklistika / Piešťanský týždeň / Kultúra a spoločnosť / Podujatia / Piešťany / Šport
nedeľa, 8. septembra 2024
Meniny má Miriama, zajtra Martina