Drevená zvonička v Hubine ponúka viac ako oddych

  • Kultúra a spoločnosť
  • 22. júla 2024, 07:53

Na konci obce Hubina sa v sobotu 6. júla po prvý raz slávnostne rozozvučal zvon „Svätý Jozef“ v drevenej zvoničke. Šesťmetrová stavba, ktorú zhotovil miestny obyvateľ Jozef Galbavý, sa stala dominantou lokality Močidlá.

Zvoničku a zvon požehnal kňaz Marek Suchý a do života ho privítali speváčky z Ducového. (Autor: Eva Albertová)

Mini vyhliadka už približne rok stráži cestu do lesa, ktorá priťahuje cyklistov aj peších turistov. Tí si v nej môžu posedieť v tieni a pokochať sa výhľadom na dedinu v údolí Hubinského potoka. Aktom požehnania zvona, ktorý vykonal kňaz Marek Suchý, sa zvonička okrem odpočívadla stala aj objektom s náboženskou funkciou.

Peter Fedák, starosta Hubiny, dielo chváli: „Zvonička bude prinášať radosť a osoh všetkým, miestnym aj cudzím. Je výnimočná svojou veľkosťou, krásnym vypracovaním i funkčnosťou.“ Za svoj počin dostal Jozef Galbavý z rúk starostu ďakovný list a plaketu za prispenie k rozvoju obce.

Eva Albertová

0 Shares

Najnovšie správy

V rámci každoročnej výzvy Do práce na bicykli, najazdili Piešťanské tímy celkom 20 249,24 kilometrov. Keďže Piešťany sú odjakživa mestom bicyklov,…
  • 06.09.2024, 01:25
  • cyklistika / Piešťanský týždeň / Kultúra a spoločnosť / Podujatia / Piešťany / Šport
Dnes je nedeľa 8. septembra. Tento deň Svetovým dňom fyzikálnej terapie, Medzinárodným dňom gramotnosti (UNESCO) a Svetovým dňom prvej pomoci.…
  • 08.09.2024, 00:03
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 8. septembra 2024
Meniny má Miriama, zajtra Martina