V tábore polícia vštepovala deťom prevenciu proti kriminalite

  • Mladí dnes
  • 21. júla 2024, 00:01

Denný letný tábor pre deti zo základných škôl v Piešťanoch sa konal v dňoch 1. až 4. júla, organizovala ho Mestská polícia Piešťany v rámci prevencie kriminality. Deti mali bohatý program, o ktorý sa postarala preventistka Viera Dominová.

Pondelok sme trávili v hoteli Korekt v obci Banka. Prezentáciu práce Policajného zboru SR, ukážky sebaobrany, výstroja a výzbroje a veľa zaujímavostí z policajnej práce uskutočnil Martin Beneš z OO PZ SR v Piešťanoch. Navštívila nás i Marcela Galbavá, koordinátorka ochrany detí pred násilím z Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Piešťanoch. Popoludní sa deti vybláznili na trávniku, zahrali si hry s príslušníkmi mestskej polície a skúšali rôzne hmaty a chvaty sebaobrany. Deň sme zavŕšili šantením v bazéne.

Druhý deň mal podobu výletovania. Autobusom sme navštívili Smolenice a vstúpili do jaskyne Driny. Ani sme netušili, že sme prechádzkou v podzemí získali jednu „kalciovú injekciu“ zdarma. Po výdatnom obede nás už čakali v spoločnosti Včelovina priamo v Smoleniciach, kde sme sa dozvedeli veľa zaujímavostí zo života včiel, vyskúšali si včelí tanec a potešili sa nákupom medu a medových výrobkov.

Streda sa niesla vo zvieracom duchu. Na Ranči pod Babicou v Bojnej sme si prezreli celý areál, fascinovaní niektorými zvieratkami sme sa presunuli ku koňom a vyskúšali si aj jazdu na koni s inštruktorkou. Maškrtné jazýčky nám nedovolili obísť zmrzlináreň v Radošine a dopriať si aspoň kopček dobrej zmrzliny. Cestou domov nás zaujala jaskyňa Čertova pec a opäť zvieratá, ktoré sa nám s gráciou predvádzali.

Posledný deň bol trocha dobrodružný. Vlakom sme cestovali do Trnavy a do aquaparku Relax centrum, kde sa deti vyšantili dosýta v bazénoch a na toboganoch pod prísnym dohľadom mestských policajtov. Po sýtom obede sme sa ledva presunuli do priestorov Trnavského lanáčika. Táborníci mali kopec možností sa zabaviť na trampolínach, spúšťať sa na lane, prebehnúť celú lanovú dráhu a odvážlivci (vrátane vedúcich) si vyskúšali aj lezeckú stenu. A veľmi úspešne. To sa nám už nohy plietli a s veľkým sebazaprením sme odkráčali na trnavskú železničnú stanicu, kde nás čakala cesta a návrat domov s balíčkom bezpečnostných a reflexných prvkov z prevencie.

Tábor dopadol na jednotku, spokojné detské úsmevy a slová, že o rok pôjdu opäť, o tom svedčia. My sa na ne tešíme a veríme, že sa nám podarí tábor zasa uskutočniť. Tak o rok dovidenia!

Viera Dominová

0 Shares

Najnovšie správy

V rámci každoročnej výzvy Do práce na bicykli, najazdili Piešťanské tímy celkom 20 249,24 kilometrov. Keďže Piešťany sú odjakživa mestom bicyklov,…
  • 06.09.2024, 01:25
  • cyklistika / Piešťanský týždeň / Kultúra a spoločnosť / Podujatia / Piešťany / Šport
Dnes je nedeľa 8. septembra. Tento deň Svetovým dňom fyzikálnej terapie, Medzinárodným dňom gramotnosti (UNESCO) a Svetovým dňom prvej pomoci.…
  • 08.09.2024, 00:03
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 8. septembra 2024
Meniny má Miriama, zajtra Martina