Čajky si zahrajú skupinovú fázu EuroCupu Women

Aj v sezóne 2024/2025 sa môžete tešiť v Diplomat aréne na bohatú porciu basketbalu. Piešťanské Čajky sa predstavia ako jediný slovenský zástupca v skupinovej fáze EuroCupu!

Piešťanské basketbalistky budú opäť súčasťou druhej najprestížnejšej klubovej súťaže v Európe. (Autor: red)

Cieľom aktuálneho majstra Slovenska je pravidelná európska konfrontácia s tými najlepšími a aj v sezóne 2024/2025 sa predstavia vo viacerých súťažiach. Tou najzvučnejšou je druhá najlepšia klubová súťaž Európy – EuroCup Women. Vďaka renkingu z predchádzajúcich troch ročníkov sa Čajky vyhnú kvalifikácii a na jeseň ich čaká najmenej šesť zápasov.

„Samozrejme, tešíme sa, že sme sa dostali priamo do skupinovej fázy. Dá sa povedať, že sa to už očakávalo, pretože si myslím, že sme si za posledné obdobie nahrali body do renkingu. Uvidíme, čo nám prinesie žreb. V tomto prípade môžeme dúfať, že to bude niečo pozitívne. Urobíme všetko, aby sme na eurocupovú sezónu boli pripravení a dúfam, že sa nám podarí uhrať aj nejaký dobrý výsledok,“ povedal tréner Piešťan Peter Jankovič.

Klub z kúpeľného mesta sa objavil v 43-člennom zozname s miestom v skupinovej fáze. O zostávajúcich päť miest zabojujú kluby v kvalifikácii, súťaž si zahrajú aj neúspešné tímy z kvalifikácie o Euroligu. Piešťany premiérovo v EuroCupe hrali v sezóne 2025/2016. Maximom Čajok je účasť v play-off pred dvomi rokmi, keď nestačili na maďarský Pécs.

Kvalifikácia je na programe 19. a 26. septembra, následne sa skompletizuje zoznam účastníkov skupinovej fázy. Z dvanástich štvorčlenných skupín postupujú vždy dva najlepšie tímy a osem najlepších klubov z tretích miest. Následne odštartuje play-off, ktoré sa podobne ako skupinová fáza hrá systémom doma-vonku. Žreb nového ročníka EuroCupu sa uskutoční vo štvrtok 18. júla o 11.00 h v Mníchove.

Zoznam účastníkov skupinovej fázy EuroCupu 2024/2025: Piešťanské Čajky – 3x neúspešný klub z kvalifikácie Euroligy, 5x úspešný klub z kvalifikácie EuroCupu, Galatasaray Cagdas Faktoring (Tur.), BLMA, Charnay Basket Bourgogne Sud, LDLC ASVEL Feminin, Tarbes GB (všetci Fran.), Spar Girona, Hozono Global Jairis CB, Movistar Estudiantes, IDK Euskotren (všetci Šp.), Šoproň Basket, NKA Universitas PEAC (obaja Maď.), La Molisana Campobasso, GEAS Basket (obaja Tal.), KP TANY Brno, Levhartice Chomutov (obaja ČR), InvestInTheWest Enea Gorzów, VBW Arka Gdyňa, MBK Zaglebie Sosnovec, AZS UMCS Lublin (všetci Poľ.), Kangoeroes Basket Mechelen, Castors Braine, Basket Namur Capitale (všetci Bel.), Panathinaikos A.C., Proteas Voulas AEO (obaja Gréc.), Caledonia Gladiators (V. Brit.), TTT Riga (Lot.) Elitzur Ramla (Izr.), ACS Sepci-SIC (Rum.), SL Benfica, Sportiva/AzorisHotels (obaja Portug.), BCF Elfic Fribourg (Švaj.), Crvena Zvezda (Srb.), ALBA Berlín, Rutronik Stars Keltern (obaja Nem.), KIBIRKSTIS Vilnius, BC Neptunas-Amberton (obaja Lit.), Jerevan Foxes (Arm.), AEL Limassol WBC (Cyp.), Peli-Karhut (Fín.)

Účastníci kvalifikácie EuroCupu: Baxi Ferrol (Šp.), BDS Dinamo Sassari, O.M.E.P.S. Battipaglia (Tal.), Bodrum Basketbol (Tur.), CS Universitatatea Kluž (Rum.), UFAB 49 (Fr.), GiroLive Panthers Osnabrück (Nem.), Iraklis SC, Pas Giannina (obaja Gréc.), TFSE-MTK Budapešť (Maď.) 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 8. septembra. Tento deň Svetovým dňom fyzikálnej terapie, Medzinárodným dňom gramotnosti (UNESCO) a Svetovým dňom prvej pomoci.…
  • 08.09.2024, 00:03
  • Dobré ráno, Piešťany!
V rámci každoročnej výzvy Do práce na bicykli, najazdili Piešťanské tímy celkom 20 249,24 kilometrov. Keďže Piešťany sú odjakživa mestom bicyklov,…
  • 06.09.2024, 01:25
  • cyklistika / Piešťanský týždeň / Kultúra a spoločnosť / Podujatia / Piešťany / Šport
nedeľa, 8. septembra 2024
Meniny má Miriama, zajtra Martina