Vrbovské vetry oslávili svoju plnoletosť

Vo Vrbovom sa počas víkendu konal už 18. ročník multižánrového festivalu Vrbovské vetry. Festival pod taktovkou zakladateľa Branislava Jobusa tento rok zase oslavoval Uletenými hrami pána brata a v strede sveta a vesmíru vystúpili viaceré obľúbené stálice podujatia.

(Autor: FB Vrbové Online)

V piatok 5. júla sa festival začal sprievodným podujatím detských hier Huncútko, hlavnými gratulantmi boli v sobotu česká kapela Buty, Slobodná Európa, Medial Banana, Chiki liki tu-a, Veneer, Tusté Baletky či kapela Družina. Samozrejme, chýbať nemohli ani Vrbovskí víťazi s Pánom Preccedom, ktorý otvoril festival tradičným otváraním ventilu.

Ako každý rok práve na festivale Vrbovské vetry pokrstil Braňo Jobus svoju novú knihu Ako zemepána vymletého spravodlivosť zomlela, plnú originálnych postáv a láskavého humoru. Zábava v duchu hier, ktoré vymyslel sám zakladateľ, nemala konca-kraja, družstvá súťažili v dostihoch na húpacích koňoch (celým Vetrom predsedá húpací kôň Pán Precceda – on ako najvyšší však nesúťaží, on iba dohliada na celý festival a všetky preteky), v pretekoch Formula Nula, kde je pilot mimo kokpitu vozidla, čím je zaručená absolútna bezpečnosť, vo Vetrobale, ktorý zahŕňa loptičky a vysávač, či v novej tohtoročnej hre Kydačka, čo je vlastne imitácia kydania hnoja.

V nedeľu sa uskutočnila spoločná Upratéka, výprava k stredu sveta a vesmíru, a hostina. Počas celého trvania festivalu bol v areáli vysvietený lunapark.

Novinkou boli tento rok aj foodtrucky s najlepším street foodom z celého Slovenska a za všetko jedlo sa dalo platiť kartou. Podujatie poskočilo dopredu aj v rámci udržateľnosti životného prostredia, zaradili i separovanie.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 8. septembra. Tento deň Svetovým dňom fyzikálnej terapie, Medzinárodným dňom gramotnosti (UNESCO) a Svetovým dňom prvej pomoci.…
  • 08.09.2024, 00:03
  • Dobré ráno, Piešťany!
V rámci každoročnej výzvy Do práce na bicykli, najazdili Piešťanské tímy celkom 20 249,24 kilometrov. Keďže Piešťany sú odjakživa mestom bicyklov,…
  • 06.09.2024, 01:25
  • cyklistika / Piešťanský týždeň / Kultúra a spoločnosť / Podujatia / Piešťany / Šport
nedeľa, 8. septembra 2024
Meniny má Miriama, zajtra Martina