S tebou ma baví svet už dvanásty raz – bez mobilov v rukách

Vstávať a cvičiť! Asi takto zobúdzalo tridsaťpäť chlapov svojich drobcov i veľké ratolesti počas 12. ročníka akcie s názvom S tebou ma baví svet. Po roku prestávky opäť vyrazili tatinovia z nášho regiónu s 53 synmi a dcérami vo veku od troch do osemnásť rokov do Vrátnej doliny.

(Autor: Dušan Kráľovič)

Už roky sa inšpirujú kultovou komédiou Marie Poledňákovej a ich maminy majú zatiaľ fraj a čas na kávičkovanie s kamoškami.

Bola streda 19. júna a všetci sa ohromne tešili na chvíle radosti, výletov, kúpania, športu a súťaženia, lebo program bol až do nedele 23. júna nabitý na prasknutie. A to všetko ideálne bez mobilov v rukách.

„Každé ráno začínal deň rozcvičkou, až potom boli raňajky. Vo štvrtok sme si dali náročnejšiu túru cez Jánošíkove diery na Veľký Rozsutec (1610 m n. m.) a naspäť do Štefanovej. Menej zdatní a najmenšie deti Veľký Rozsutec obišli, ale aj tak to bol pre všetkých veľmi náročný výstup,“ uviedol organizátor podujatia Dušan Kráľovič z Veľkého Orvišťa. Aj keď pätnásťkilometrová túra dala drvivej väčšine osadenstva zabrať, všetci sa síce unavení, no v pohode vrátili nazad do hotela.

„Druhá túra bola ľahšia. Vyšli sme si na Veľký Kriváň (1708 m n. m.), Chleb a Chatu pod Chlebom. Bolo skvelé počasie, tak som niektorých chlapov a deti presvedčil na kúpanie sa v horskom potoku,“ usmial sa organizátor. Netreba azda zdôrazniť, že teplota vzduchu bola neporovnateľná s chladom horskej bystriny, takže osvieženie bolo zaručené.

„Tretí deň sme pre deti pripravili na Pasekoch obľúbenú olympiádu. Mali zdolať prekážkovú dráhu, strieľali zo vzduchoviek, lukov, absolvovali jazdu na odrážadlách a iné disciplíny. Všetko zvládli úspešne a, samozrejme, všetky deti dostali medaily,“ zdôraznil Kráľovič.

Organizátor deti počas celej akcie sledoval, hodnotil ich správanie, body získavali aj za nepoužívanie telefónov: „Každý deň som ich odmenil a za dukáty si mohli v našom obchode kúpiť, čo chcú. Bolo nám veľmi dobre a všetkým zúčastneným sa ohromne ľúbilo. Samozrejme, aj mne sa veľmi páčilo a som šťastný, že akcia dopadla nad moje očakávania. Ak sa podarí, budúci rok ideme opäť. Horám zdar!“

0 Shares

Najnovšie správy

V rámci každoročnej výzvy Do práce na bicykli, najazdili Piešťanské tímy celkom 20 249,24 kilometrov. Keďže Piešťany sú odjakživa mestom bicyklov,…
  • 06.09.2024, 01:25
  • cyklistika / Piešťanský týždeň / Kultúra a spoločnosť / Podujatia / Piešťany / Šport
Dnes je nedeľa 8. septembra. Tento deň Svetovým dňom fyzikálnej terapie, Medzinárodným dňom gramotnosti (UNESCO) a Svetovým dňom prvej pomoci.…
  • 08.09.2024, 00:03
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 8. septembra 2024
Meniny má Miriama, zajtra Martina