Madunice: Druhý pokus im vyniesol víťazstvo

  • Kultúra a spoločnosť
  • 11. júla 2024, 00:01

Z dna na vrchol. To zažili mladé hasičské nádeje na krajskej hasičskej súťaži Plameň v Pate, ktorá sa konala v sobotu 22. júna. Detské družstvo z Maduníc sa už druhýkrát za sebou prebojovalo na majstrovstvá Trnavského kraja.

(Autor: FB DHZ Madunice/FB Chalanyovci SemtamMira Jaroskorofurt)

Priebeh súťaže od rána komplikovali búrky a dážď, tak sa s rôznymi prerušeniami začala súťaž naťahovať. Naše deti v krátkom časovom slede nastúpili na prvý pokus útoku CTIF a potom na štafetu. Priznám sa, že som ich nespoznával v tom najhoršom slova zmysle. Veľa chýb, zlý čas a veľa trestných bodov nás radilo na koniec výsledkovej listiny.

Našťastie, deti už sú starí ostrieľaní harcovníci, a tak ich nezdar nezlomil. Sme družstvom druhých pokusov a v nich Maduničania predviedli čisté a ako-tak rýchle výkony.

V štafete sme boli druhí najlepší a v CTIF-ku štvrtí, avšak v súčte plameňa nám to stačilo „iba“ na štvrté miesto v kraji. Naša chvíľa však ešte len mala prísť. Na rade bol požiarny útok s vodou. Malo sa ísť iba na jeden pokus, čo nás vystrašilo, pretože práve druhé pokusy nám idú. Čuduj sa svete, nič sa nestalo. Decká išli ako hodinky a krásnou prácou dostali vodu na prúdnice za štrnásť sekúnd.

Vtedy sa ukázalo, že nám nešla časomiera, tak sa naši súťažiaci dočkali aj druhého pokusu. Tu rozohnali všetky moje obavy a opäť bezchybne tentoraz pokus aj dokončili. Klobúk dolu pred prúdiarkami, ktoré prvýkrát v živote išli na nástrekové terče. Dosiahnutý čas nás vyniesol na prvé miesto, kde sme sa udržali až do konca súťaže. Všetkým ďakujem!

zdroj: FB DHZ Madunice/FB Chalanyovci SemtamMira Jaroskorofurt

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 8. septembra. Tento deň Svetovým dňom fyzikálnej terapie, Medzinárodným dňom gramotnosti (UNESCO) a Svetovým dňom prvej pomoci.…
  • 08.09.2024, 00:03
  • Dobré ráno, Piešťany!
V rámci každoročnej výzvy Do práce na bicykli, najazdili Piešťanské tímy celkom 20 249,24 kilometrov. Keďže Piešťany sú odjakživa mestom bicyklov,…
  • 06.09.2024, 01:25
  • cyklistika / Piešťanský týždeň / Kultúra a spoločnosť / Podujatia / Piešťany / Šport
nedeľa, 8. septembra 2024
Meniny má Miriama, zajtra Martina