Náš letný tip na kúpaliská v Trnavskom kraji

Leto sa rozbieha a prvé tohtoročné tropické dni či noci už máme za sebou, a tak okrem potuliek po prírode budú naše voľnočasové aktivity celkom isto namierené aj k vode.
V nasledujúcich riadkoch sme vám pripravili niekoľko tipov, kde máme v Trnavskom kraji zariadenia, ktoré majú označenie kúpalisko.

Kúpalisko Eva. (Autor: FB Kúpalisko Eva/trnava.sk/slovenskycestovatel.sk/gobohemia.cz/zlavomat.cz)

Tieto zariadenia disponujú i vyhrievanou či termálnou vodou, je v nich však podstatne nižší počet zážitkových a adrenalínových vodných atrakcií, ako je k dispozícii v aquaparkoch, ale na druhej strane poskytujú podstatne vyšší hygienický štandard a rozsah doplnkových služieb ako prírodné vodné plochy.

Kúpalisko Eva

Kúpalisko Eva na piešťanskom Kúpeľnom ostrove patrí medzi kultúrne pamiatky. Areál kúpaliska pozostáva z otvoreného 50-metrového bazéna s teplotou vody 27 °C, pokojového bazéna a detského bazéna s teplotou vody až 34-36 °C. Pre najmenších je k dispozícii aj vodná šmykľavka a nachádza sa tu tiež ihrisko na plážový volejbal.

Vstupné:

Dospelí 9 eur

Deti do 6 rokov v sprievode dospelého vstup voľný

Deti 6-15 rokov 5 eur

Dôchodcovia, ZŤP 6 eur

Kúpalisko Castiglione

Trnavské kúpalisko Castiglione je situované v susedstve športového areálu na Ulici J. Slottu. Voda v malých bazénoch je vyhrievaná na teplotu 30 °C, v plaveckom bazéne je zohrievaná na teplotu 28 °C. Súčasťou kúpaliska je veľký plavecký bazén, detské bazény i volejbalové ihrisko.

Vstupné:

Dospelí 9 eur

Deti do 6 rokov 6 eur

Deti a mládež 7-18 rokov 4,50 eura

Kúpalisko Kamenný mlyn

Prírodné kúpalisko Kamenný mlyn s nevyhrievanou vodou sa nachádza v rekreačnej oblasti Kamenný mlyn na okraji mesta Trnava. V areáli kúpaliska sú návštevníkom k dispozícii bufet s rýchlym občerstvením, reštaurácia (v blízkosti kúpaliska), toalety, požičovňa ležadiel a slnečníkov, preliezačky a hojdačky pre deti. Je možné si zahrať petang a stolný tenis.

Vstupné:

Dospelí 3 eurá

Deti do 6 rokov bezplatne

Deti a mládež 7-18 rokov 1,50 eura

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kúpalisko Horné Saliby

Kúpalisko Horné Saliby sa nachádza medzi mestami Galanta a Šaľa. Areál ponúka tri vonkajšie letné bazény s teplotou vody 30 °C – taliansky, bazén pre mládež a detský pre deti do šesť rokov. Návštevníci kúpaliska majú k dispozícii aj 72 metrov dlhý tobogan s vlastným dojazdovým bazénom.

Bazénová hala v areáli má taktiež tri bazény – sedací s teplotou vody do 40 °C, termálny s tryskami a s teplotou vody 36 °C a relaxačný s možnosťou plávania s teplotou vody 30 °C. V areáli kúpaliska je k dispozícii tenisový kurt, volejbalové i nohejbalové ihrisko.

Vstupné:

Osoby od 13 rokov 10,50 eura

Deti 3-12 rokov 9,50 eura

Dôchodcovia nad 62 rokov + ZŤP 9,50 eura

Kúpalisko Vincov Les

Kúpalisko Vincov Les sa nachádza pri meste Sládkovičovo. V areáli je v prevádzke päť bazénov. Pre plavcov je určený plavecký bazén s teplotou vody pohybujúcou sa okolo 26 stupňov Celzia, pre bežných návštevníkov sú určené dva rekreačné bazény s teplotou 28 oC. Pre najmenších je k dispozícii detský bazén s teplotou 32 oC a pre tých, ktorí preferujú skôr pokojné posedávanie v horúcej vode, je určený pokojový bazén s teplotou 38 oC a masážnymi tryskami.

Okrem kúpania si môžete v areáli zahrať stolný tenis, futbal, volejbal či streetball. Pre deti sú k dispozícii hojdačky, šmykľavky, preliezačky, pieskovisko a veľká skákacia trampolína.

Vstupné:

Deti do 2 rokov 1 euro

Deti 3-14 rokov 9 eur

Dospelí 13 eur

Seniori nad 60 rokov a ZŤP 10 eur

Kúpalisko Topoľníky

Obec Topoľníky sa nachádza pri ramene Malého Dunaja 14 km východne od mesta Dunajská Streda. Kúpalisko má k dispozícií tri bazény – plavecký s teplotou vody 28 °C, sedací bazén, ktorý má teplotu vody 36 °C, a detský s teplotou vody 30 °C. Pre najmenších je tu detské ihrisko. Návštevníci môžu využiť aj fitnes, saunu a vodoliečbu.

Vstupné:

Dospelí 9 eur

Deti do 12 rokov 7 eur

Seniori nad 62 rokov 7 eur

0 Shares

Najnovšie správy

V rámci každoročnej výzvy Do práce na bicykli, najazdili Piešťanské tímy celkom 20 249,24 kilometrov. Keďže Piešťany sú odjakživa mestom bicyklov,…
  • 06.09.2024, 01:25
  • cyklistika / Piešťanský týždeň / Kultúra a spoločnosť / Podujatia / Piešťany / Šport
Dnes je nedeľa 8. septembra. Tento deň Svetovým dňom fyzikálnej terapie, Medzinárodným dňom gramotnosti (UNESCO) a Svetovým dňom prvej pomoci.…
  • 08.09.2024, 00:03
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 8. septembra 2024
Meniny má Miriama, zajtra Martina