Bývalú budovu SPŠE kúpila Univerzita Cyrila a Metoda v Trnave

Bývalú budovu Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej v Piešťanoch na Námestí SNP má od roku 2020 v prenájme Univerzita Cyrila a Metoda v Trnave, ktorá tam prevádzkuje svoju Fakultu zdravotníckych vied. Na nedávnom zasadnutí Zastupiteľstva Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) kúpu schválili poslanci. Univerzita si tak bude môcť kúpené priestory konečne zrekonštruovať.

Bývalá budova strednej školy by mala mať čoskoro nového majiteľa. (Autor: Supa)

Bývalá budova SPŠE bola opustená od roku 2015. Hoci sa ju kraj pokúšal predať, ako aj ďalšie svoje nadbytočné nehnuteľnosti, nebol úspešný. V roku 2020 si budovu nakoniec prenajala Univerzita Cyrila a Metoda v Trnave a založila tam Fakultu zdravotníckych vied, ktorú predtým väčšina poznala pod názvom Inštitút fyzioterapie, balneoterapie a liečebnej rehabilitácie. Univerzita sa nakoniec rozhodla budovu odkúpiť, čím si ju môže konečne zrekonštruovať.

Zastupiteľstvo TTSK schválilo zámer prevodu nehnuteľného majetku spôsobom predaja z vlastníctva TTSK do vlastníctva Univerzity Cyrila a Metoda na poslednom zasadnutí. Do úvahy kraj zobral verejnoprospešný účel, teda poskytovanie vysokoškolského vzdelávania a realizáciu vedecko-výskumnej činnosti pre obyvateľov TTSK aj ostatných obyvateľov.

Škola kúpila nehnuteľnosť od kraja za 2 630 717 eur a zaplatiť by ju mala vo viacerých vopred dohodnutých splátkach. Univerzita sa ako budúci vlastník nehnuteľnosti zapojila do výzvy o poskytnutie podpory z Plánu obnovy a odolnosti SR na podporu pri strategickom rozvoji infraštruktúry vysokých škôl.

Táto fakulta je stále jediným vysokoškolským detašovaným pracoviskom v Piešťanoch, po odkúpení nehnuteľnosti už bude v meste sídliť natrvalo.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 6. júla. Tento deň je Medzinárodným dňom bozkávania. Meniny má Patrik, Patrícia.
  • 06.07.2024, 00:04
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 7. júla. Tento deň je Dňom čokolády a Medzinárodným dňom družstiev. Meniny má Oliver.
  • 07.07.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 8. júla 2024
Meniny má Ivan, zajtra Lujza