Music festival Piešťany sa skončí slávnostne

Music festival Piešťany sa pomaly blíži k záveru. Na záverečnom koncerte jeho 69. ročníka vystúpi Slovenský komorný orchester pod vedením umeleckého vedúceho Ewalda Danela a dá pomyslenú bodku za tohtoročným festivalom, ktorý vzdal hold českej hudbe. Koncert sa uskutoční v stredu 10. júla o 19.30 h v Dome umenia Piešťany.

Na organe sa predstaví Daniel Gabčo. Slovenský komorný orchester vedie umelecký vedúci Ewald Danel. (Autor: DU SF)

Slovenský komorný orchester vznikol v roku 1960 na pôde Slovenskej filharmónie. Pri jeho zrode stál vynikajúci huslista Bohdan Warchal, ktorý v roku 2001 odovzdal vedenie orchestra Ewaldovi Danelovi. Okrem pravidelných koncertov v cykloch Slovenskej filharmónie a účinkovaní na domácich a zahraničných festivaloch uvádza mimoriadne projekty. Slovenský komorný orchester objavil mnohé neuvedené diela svetových autorov, pričom sa významnou mierou podieľa aj na uvádzaní slovenskej hudobnej tvorby. 

Na koncerte, kde sa v hre na organe predstaví Daniel Gabčo, odznejú diela Jána Levoslava Bellu, Antonína Dvořáka, Mikuláša Moyzesa a Thea Fluryho. Vstupenky sa predávajú v pokladni Domu umenia alebo na stránke www.ticketportal.sk. 

0 Shares

Najnovšie správy

V rámci každoročnej výzvy Do práce na bicykli, najazdili Piešťanské tímy celkom 20 249,24 kilometrov. Keďže Piešťany sú odjakživa mestom bicyklov,…
  • 06.09.2024, 01:25
  • cyklistika / Piešťanský týždeň / Kultúra a spoločnosť / Podujatia / Piešťany / Šport
Dnes je nedeľa 8. septembra. Tento deň Svetovým dňom fyzikálnej terapie, Medzinárodným dňom gramotnosti (UNESCO) a Svetovým dňom prvej pomoci.…
  • 08.09.2024, 00:03
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 8. septembra 2024
Meniny má Miriama, zajtra Martina