Reštauráciu Semafor by mala čakať rekonštrukcia

Reštaurácia Semafor by mala konečne dostať novú podobu. Krajskí poslanci na poslednom zasadnutí spoločne odsúhlasili jej prenájom v prospech Strednej odbornej školy obchodu a služieb na Mojmírovej ulici v Piešťanoch. Po prenájme by reštaurácia mala prejsť kompletnou rekonštrukciou, poskytovať priestory na výučbu žiakov v praxi a takisto vydávať stravu pre ohrozenejších obyvateľov.

(Autor: Supa)

„Mojmírka“ by mala Semafor dostať do nájmu za symbolické jedno euro ročne na 20 rokov v prípade, že budovu zrekonštruuje. Kraj má na rekonštrukciu rôzne požiadavky, stavebné úpravy majú spočívať v rekonštrukcii fasády a strechy, modernizácii inžinierskych sietí, vybudovaní zdravotechniky, vzduchotechniky, v oprave terasy a jej čiastočnom zasklení, vybavení kuchyne a rekonštrukcii sociálnych zariadení.

Nájomné za euro bolo zohľadnené aj preto, že škola bude prevádzkovať vzdelávanie formou praktickej výučby predmetov, vykoná investíciu vo výške 350-tisíc eur na rekonštrukciu a bude poskytovať stravu pre obyvateľov mesta. Škola sa o financie na rekonštrukciu uchádza z eurofondov, konkrétne z Programu Slovensko, v ktorom je 13 miliárd eur z nových eurofondov.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 5. júla. Tento deň je Sviatkom sv. Cyrila a Metoda. Meniny má Cyril a Metod.
  • 05.07.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 4. júla. Tento deň je Medzinárodným dňom proti chovu delfínov v zajatí. Meniny má Prokop.
  • 04.07.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 5. júla 2024
Meniny má Cyril, Metod, zajtra Patrik, Patrícia