V prípade potreby od dnes na detskú pohotovosť musíte cestovať až do Trnavy

  • Kraj / Piešťany / Spravodajstvo
  • 2. júla 2024, 12:00

Ambulancia pevnej ambulantnej pohotovostnej služby pre deti a dorast v Trnave na Starohájskej ulici č. 1 od utorka 2. júla poskytuje zdravotnú starostlivosť nielen pre pacientov z okresu Trnava a Hlohovec, ale už aj pre pacientov z okresu Piešťany.

(Autor: FB TTSK)

Zdravotná starostlivosť tu bude poskytovaná od pondelka do piatka v čase od 16: 00 do 20:00. Počas víkendov, ako aj počas sviatkov, bude ordinačný čas ambulancie pohotovostnej služby pre deti a dorast v Trnave v čase od 08:00 hod. do 20:00 hod.

Informoval o tom odbor komunikácie Úradu Trnavského samosprávneho kraja. Zrušenie detskej pohotovosti v Piešťanoch aj skrátenie ordinačných hodín na pohotovosti v Trnave priniesla novela zákona o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti.

Primátor Piešťan Peter Jančovič aj riaditeľ Nemocnice Alexandra Wintera v Piešťanoch Miroslav Jaššo zaslali ešte pred rokom na ministerstvo zdravotníctva nesúhlasný list k zámeru zrušiť v kúpeľnom meste detskú pohotovosť, ale nepomohli si. Okrem Piešťan končia detské pohotovosti aj v Galante, Ružomberku, Medzilaborciach, Myjave, Námestove, Novom Meste nad Váhom, Sabinove, Senici a tiež ambulancia Košice-okolie. Hlavným dôvodom je nedostatok detských lekárov.

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 5. júla. Tento deň je Sviatkom sv. Cyrila a Metoda. Meniny má Cyril a Metod.
  • 05.07.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 4. júla. Tento deň je Medzinárodným dňom proti chovu delfínov v zajatí. Meniny má Prokop.
  • 04.07.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 5. júla 2024
Meniny má Cyril, Metod, zajtra Patrik, Patrícia