Deti z Brezovej zažili super Olympijský deň

K športu a hlavne k láske k nemu vedú už roky svojich žiakov učitelia aj vychovávateľky v Základnej škole na Brezovej ulici v Piešťanoch. Do športových aktivít zapájajú deti už od útleho veku a pretože ich súťaženie baví, zorganizovali v športovom areáli školy Olympijský deň. Uskutočnil sa v utorok 18. júna pod záštitou Olympijského klubu v Piešťanoch, ktorého aktuálnou predsedníčkou je Eva Muraňská.

(Autor: (až))

Podujatie malo nielen súťaživý a športový charakter, ale punc dôležitosti mu dodali i hostia. Medzi deťmi sa ocitol i viceprimátor Piešťan Ján Krupa. Olympiádu, v ktorej deti súťažili v disciplínach, ako sú šprint na 50 metrov, beh na 300 metrov, hod kriketovou loptičkou a skok z miesta, otvorila spolu s predstaviteľom samosprávy riaditeľka ZŠ Brezová, Renáta Suchá.

Školáci si zabehali, zasúťažili, poskákali a precvičili nielen dolné, ale aj horné končatiny, keď do diaľky hádzali kriketkou. Tí najlepší sa v závere postavili na stupne víťazov. Boli medzi nimi aj také talenty, ktorým sa na krku hompáľali naraz štyri medaily.

Olympijský deň však ostal verný svojmu odkazu – opäť potvrdil, že nie je dôležité vyhrať, ale zúčastniť sa a držať päste aj súperom. Aj počas tejto akcie sa prejavila súdržnosť a priateľská podpora. Ak sa niekomu niektorá z disciplín nie veľmi vydarila, spolužiaci ho objali, podporili a povzbudili. A tak to má v športe vyzerať.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 8. septembra. Tento deň Svetovým dňom fyzikálnej terapie, Medzinárodným dňom gramotnosti (UNESCO) a Svetovým dňom prvej pomoci.…
  • 08.09.2024, 00:03
  • Dobré ráno, Piešťany!
V rámci každoročnej výzvy Do práce na bicykli, najazdili Piešťanské tímy celkom 20 249,24 kilometrov. Keďže Piešťany sú odjakživa mestom bicyklov,…
  • 06.09.2024, 01:25
  • cyklistika / Piešťanský týždeň / Kultúra a spoločnosť / Podujatia / Piešťany / Šport
nedeľa, 8. septembra 2024
Meniny má Miriama, zajtra Martina