Kolokruh Sĺňava je prejazdný

Hať Drahovce je od minulej soboty otvorená. Po jarných úrazoch, ktoré sa tu stali cyklistom a ku ktorým bolo potrebné volať zdravotníkov, Slovenský vodohospodársky podnik spolu s Mestom Piešťany zrealizovali bezpečnostné opatrenia, ktoré by mali pri disciplíne a dodržiavaní eliminovať úrazy na minimum. Hať bola od 13. mája do 21. júna uzavretá, už sa po nej však veselo bicykluje, respektíve – zosadá z bicykla!

Keď cyklista prejde pešo cez bezpečnostnú zónu, nasadne na bicykel a pokračuje v ceste po priehradnom múre. (Autor: Supa)

Donútiť ľudí k zosadnutiu z bicykla mala ešte v máji nainštalovaná rampa, ale ani tá nepomohla, preto hať uzavreli a zrealizovali na nej iné bezpečnostné opatrenia. Osadili sem značky „Zosadni z bicykla“. Sú v miestach, kde dochádzalo najčastejšie ku kolíziám, teda pri nájazde a zjazde v miestach kríženia chodníka s koľajnicou žeriavu.

Priamo na koľajnici je v smere od Lodenice osadená rampa so značkami, ktorú treba prekročiť. Sú tu vyznačené koridory, nápisy na asfalte, osadené stĺpiky, reťaze, aby ľudia chodili len vo vymedzenom priestore. Keď cyklista prejde pešo cez bezpečnostnú zónu, nasadne na bicykel a pokračuje v ceste po priehradnom múre. Ak ide na hať opačným smerom, od Ratnoviec, opäť je všetko jasne vyznačené, treba zosadnúť z bicykla a cez koľajnicu prejsť pešo.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 2. júla. Tento deň je Svetovým dňom UFO. Meniny má Berta.
  • 02.07.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 1. júla. V roku 1938 sa narodil pedagóg a publicista Kornel Duffek. Tento deň je Medzinárodným dňom…
  • 01.07.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 3. júla 2024
Meniny má Miloslav, zajtra Prokop