Úspechy piešťanských akvatlonistov na majstrovstvách Slovenska

  • Šport / Ostatné športy
  • 27. júna 2024, 00:01

V Košiciach sa v sobotu 8. júna konal desiaty ročník Cassovia akvatlonu, v ktorom účastníci pretekov vo všetkých kategóriách bojovali aj o titul majstra Slovenska v akvatlone pre rok 2024. V žiackych kategóriách, kde súťažilo 172 pretekárov a pretekárok, sa nestratili ani reprezentantky klubu ŠBR Piešťany.

Reprezentantky klubu ŠBR Piešťany na akvatlone v Nitre: (zľava) Aneta Schott, Milica Martinkovičová, Linda Mocháková a Anna Mária Schott. (Autor: ŠBR Piešťany)

Na národnom šampionáte súťažili športovci z vyše 30 klubov. V kategórii starších žiačok vybojovala reprezentantka piešťanského klubu Anna Mária Schott titul vicemajsterky, keď trať pozostávajúcu zo 400 m plávania a 2 km behu zvládla v čase 14 minút. Rýchlejšia v tejto kategórii bola len o rok staršia Júlia Ivanová z TRI Tatry Triathlon Teamu.

Druhý úspech farieb klubu ŠBR Piešťany zaznamenala Milica Martinkovičová v kategórii mladších žiačok. Trať pozostávajúcu z 200 m plávania a 1 km behu absolvovala za 6 minút a 42 sekúnd a len o dve sekundy zaostala za víťaznou Eliškou Rešetárovou z klubu Aquapark triatlon Turčianske Teplice. Týmto výkonom sa jej podarilo obhájiť titul vicemajsterky Slovenska medzi mladšími žiačkami z roku 2023.

Prísľubom v tejto kategórii je aj umiestnenie Anety Schott, ktorá pri svojom debute na pretekoch s celoslovenskou konkurenciou obsadila 28. miesto medzi 43 súťažiacimi. Pri zohľadnení len výsledkov svojho ročníka 2012 mala šiesty čas 7:55 minút, pričom na najrýchlejšiu pretekárku stratila 19 sekúnd.

Dobre načasovanú formu potvrdili piešťanské vicemajsterky v akvatlone aj o týždeň neskôr, v nedeľu 16. júna, na akvatlone v Nitre. Rozšírený tím žiačok piešťanského klubu obsadil v kategórii starších žiačok dve pódiové umiestnenia.

Víťazkou sa stala Anna Mária Shott časom 14 minút a 23 sekúnd a svoj debutový štart na akvatlonových pretekoch ziskom tretieho miesta pretavila aj Linda Mocháková časom 15:11 min. Výkonom potešila tiež Milica Martinkovičová, ktorá časom 7:08 min zvíťazila medzi mladšími žiačkami. V rovnakej kategórii dosiahla pekný výsledok aj Aneta Schott, keď časom 8:22 min obsadila celkové deviate miesto a v ročníku súťažiacich 2012 bola najrýchlejšia.

Akvatlonistkám z klubu ŠBR k dosiahnutým úspechom gratulujeme a dúfame, že tieto výsledky budú motiváciou aj pre ďalšie deti, ktoré by mali záujem vyskúšať si tento typ vytrvalostných pretekov kombinujúcich viacero športov.

Marcel Martinkovič

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 8. septembra. Tento deň Svetovým dňom fyzikálnej terapie, Medzinárodným dňom gramotnosti (UNESCO) a Svetovým dňom prvej pomoci.…
  • 08.09.2024, 00:03
  • Dobré ráno, Piešťany!
V rámci každoročnej výzvy Do práce na bicykli, najazdili Piešťanské tímy celkom 20 249,24 kilometrov. Keďže Piešťany sú odjakživa mestom bicyklov,…
  • 06.09.2024, 01:25
  • cyklistika / Piešťanský týždeň / Kultúra a spoločnosť / Podujatia / Piešťany / Šport
nedeľa, 8. septembra 2024
Meniny má Miriama, zajtra Martina