Black Swans Triathlon v Ratnovskej zátoke

  • Šport / Ostatné športy
  • 27. júna 2024, 00:01

Piešťany v nedeľu 30. júna opäť ožijú športom. V Ratnovskej zátoke sa uskutoční medzinárodne vyhľadávaný Black Swans Triathlon, ktorý bude zároveň majstrovstvami Slovenska.

Minulý ročník Black Swans Triathlonu ovládol najlepší slovenský triatlonista, Piešťanec Ondrej Kubo. (Autor: Black Swans)

Podujatie každoročne priláka triatlonistov z Čiech, Maďarska, Rakúska, Francúzska či Veľkej Británie. Medzi pretekármi, ktorí si ho v minulosti nenechali ujsť, bol aj bývalý futbalista Filip Šebo či Michal Buček, triatlonista ocenený medzinárodnou cenou fair-play za záchranu života, miestny triatlonový borec Ondrej Kubo i česká triatlonová špička.

Máme sa na čo tešiť, program a trasy sú zostavené tak, aby vyhovovali každému – od začiatočníkov cez amatérov až po profesionálov. Pre všetkých, ktorí si chcú triatlon vyskúšať, je v nedeľu o 15.00 h pripravená trasa Sprint Triatlonu, kde sa pláva 750 m, bicykluje 20 km a behá 5 km. Odvážnejší môžu skúsiť popoludní Olympijský triatlon s dvojnásobnými vzdialenosťami. Štart prvej disciplíny plávania je určený na 15 hodinu.

Na nedeľu ráno je plánovaná aj náročnejšia trasa polovičného Ironmana (1,9 km plávanie, 90 km bicykel, 21 km beh), kde je možné absolvovať aj štafetu alebo tzv. Akva-bike, kde sa len pláva a následne bicykluje. Štart plávania je naplánovaný na 8. hodinu.

„Medailu získa za svoju odvahu každý, kto sa zúčastní. Pretekári navyše dostanú kvalitnú silikónovú plaveckú čiapku, doplnky výživy a lahodný drink. Okrem toho si môžu vychutnať nezabudnuteľnú atmosféru na krásnom mieste s množstvom divákov, ovocné občerstvenie a výživu na trati i po pretekoch. Pripravujeme super ceny, šport testery, športové ceny a pre majstrov Slovenska aj zaujímavé finančné odmeny,“ povedala o pretekoch zakladateľka klubu Black Swans Triclub Piešťany, Janka Beňačková.

Miesto štartu je plánované vo vynovenom areáli Wakesoul Ratnovskej zátoky, ktorý poskytuje uzatvorené plávanie vo Váhu, ale aj nádherné zelené trasy na bicykel a beh v okolí. Pripravené je profesionálne zázemie s toaletami, reštauráciou, a parkovaním. Nadštardardom po pretekoch bude regenerácia prístrojom mechanickej lymfodrenáže. Atmosféru na podujatí doplní moderátor a určite aj diváci.

Viac informácií nájdete na facebookej stránke BLACK SWANS Triathlon Clubu a na www.blackswans.sk.

zdroj: Black Swans

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 8. septembra. Tento deň Svetovým dňom fyzikálnej terapie, Medzinárodným dňom gramotnosti (UNESCO) a Svetovým dňom prvej pomoci.…
  • 08.09.2024, 00:03
  • Dobré ráno, Piešťany!
V rámci každoročnej výzvy Do práce na bicykli, najazdili Piešťanské tímy celkom 20 249,24 kilometrov. Keďže Piešťany sú odjakživa mestom bicyklov,…
  • 06.09.2024, 01:25
  • cyklistika / Piešťanský týždeň / Kultúra a spoločnosť / Podujatia / Piešťany / Šport
nedeľa, 8. septembra 2024
Meniny má Miriama, zajtra Martina