Ako pomôžu baktérie k čistému jazierku na záhrade

  • Inzercia
  • 27. júna 2024, 13:34

Máte na záhrade vysnívané jazierko, no zdá sa vám, že by potrebovalo vyčistiť? Starostlivosť o vodné plochy vyžaduje mnoho pozornosti, preto sa musíte naučiť, čo treba používať.

(Autor: Oleg Zhukov / stock.adobe.com)

Starostlivosť o záhradné jazierko

O každé jazierko na záhrade je dôležité starať sa a udržiavať ho čisté a zdravé. V stojacej vode sa začne veľmi rýchlo šíriť pleseň, môže vám zozelenieť voda a vy musíte rozmýšľať ako ho vyčistiť. Existuje niekoľko spôsobov, ako dosiahnuť čisté jazierko. Jedným z najefektívnejších spôsobov je pridanie vhodných baktérií do jazierka. Tieto baktérie sú rôzne a podľa svojho zamerania pomáhajú prirodzene zabezpečovať kvalitu vody.

Prospešné baktérie do jazierka

V ponuke je niekoľko druhov baktérií, ktoré sú vhodné na vaše rybníčky či jazierka. Podľa svojich preferencií si vyberiete, či sa potrebujete zbaviť zápachu vzniknutého z nechcených rias a siníc, zakalenia vody, infekčných ochorení rýb, alebo chcete zabrániť rastu rias. Baktérie pomáhajú rozkladať organické látky, ktoré sa hromadia na dne jazierka. Pridanie týchto baktérií do jazierka môže výrazne zlepšiť jeho čistotu. Ak máte na záhrade aj latrínu, nezabudnite kúpiť aj baktérie do latríny, aby ste sa vyhli zbytočnému šíreniu zápachu po okolí.

Čistá vodná plocha v záhrade je nielen esteticky príjemná, ale aj dôležitá pre zdravie rýb a rastlín v nej. Pridanie vhodných baktérií do jazierka je jedným zo spôsobov, ako udržať vodu čistú a zabezpečiť jej kvalitu. Niektoré z prostriedkov sú neškodné aj voči rybám, tak v prípade, že vám vo vode nejaké plávajú, vyberajte s ohľadom na to.

Pridávanie prospešných baktérií do vody je investíciou do dlhodobého zdravia vášho jazierka. S pomocou týchto baktérií sa môžete zbaviť nechcených látok a nečistôt, ktoré by mohli mať negatívny vplyv na celý ekosystém vášho jazierka.

 (inz.)

0 Shares

Najnovšie správy

V rámci každoročnej výzvy Do práce na bicykli, najazdili Piešťanské tímy celkom 20 249,24 kilometrov. Keďže Piešťany sú odjakživa mestom bicyklov,…
  • 06.09.2024, 01:25
  • cyklistika / Piešťanský týždeň / Kultúra a spoločnosť / Podujatia / Piešťany / Šport
Dnes je nedeľa 8. septembra. Tento deň Svetovým dňom fyzikálnej terapie, Medzinárodným dňom gramotnosti (UNESCO) a Svetovým dňom prvej pomoci.…
  • 08.09.2024, 00:03
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 8. septembra 2024
Meniny má Miriama, zajtra Martina