Z Fondu na rozvoj Trnavského kraja prerozdelili 400-tisíc eur, dotáciu získala aj divadelný festival Piešťanské zábaly

  • Kraj / Piešťany / Spravodajstvo
  • 26. júna 2024, 00:01

Trnavský samosprávny kraj zverejnil zoznam projektov, ktoré získajú finančnú dotáciu z Fondu na rozvoj Trnavského kraja. Medzi 31 projektov župa dokopy prerozdelí 400-tisíc eur. Na ďalších viac ako 100 projektov už peniaze nezostali. Oprávnenými žiadateľmi boli mestá, obce, organizácie a ich aktivity, ktoré výrazne prispejú k rozvoju kraja a majú nadregionálny, celoslovenský alebo medzinárodný význam.

Augustový divadelný festival Piešťanské zábaly dostane 37 200 eur. (Autor: piestanskezabaly.sk)

„Do výzvy sa prihlásilo dokopy až 133 projektov, z ktorých komisia vybrala 31 najvýnimočnejších. Medzi ne patrí napríklad oprava expozície Klubu priateľov železníc Trnavy a okolia, výmena okien na Chate SNP Rozbehy, piešťanský divadelný festival s názvom Piešťanské zábaly či pokračovanie v obnove Synagógy Šaštín – Stráže,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič.

Medzi úspešnými žiadateľmi je aj projekt medzinárodného filmového festivalu June Film Fest 2024, ktorý župa podporila sumou 70-tisíc eur. Augustový divadelný festival Piešťanské zábaly dostane 37 200 eur, obec Dolná Krupá v okrese Trnava získa 15-tisíc eur na premenu okolia historického mlyna. Farnosť Šaštín – Stráže dá zreštaurovať barokový obraz Svätej rodiny z Baziliky Sedembolestnej Panny Márie vďaka príspevku 7000 eur.

Mesto Galanta uspelo s projektom obnovy historického opevnenia renesančného kaštieľa, na ktorý kraj prispeje sumou 10-tisíc eur. Zámerom je obnoviť a zreštaurovať pôvodné historické opevnenie národnej kultúrnej pamiatky a jej zachovanie pre budúce generácie. Renesančný kaštieľ patril k najvýznamnejším uhorským šľachtickým rodom Esterházyovcom a bol postavený na prelome 16. a 17. storočia.

SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 19. septembra. Tento deň je Dňom vzniku Slovenskej národnej rady. Meniny má Konštantín.
  • 19.09.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 19. septembra 2024
Meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava