Školáci zažili, že láska kvitne v každom veku

  • Školy
  • 24. júna 2024, 13:53

Láska kvitne v každom veku je názov celoslovenského projektu, ktorého zimnú verziu Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok veľmi dobre poznajú v Základnej škole F. E. Scherera v Piešťanoch a každoročne sa do nej zapájajú. Potešili sa, že ich oslovilo občianske združenie Koľko Lásky s novým projektom na tému kvetín a rozhodli sa, že sa do nádhernej kvetinovej výzvy spolu so žiakmi školy zapoja.

Žiaci ZŠ F. E. Scherera vyrobili pre 103 klientov Alzheimer centra Piešťany kvetinové pozdravy, 3D kvietky a pripravili program. (Autor: archív autora)

Vybrali sme si zariadenie Alzheimer centrum Piešťany a dohodli sa s nimi, že pre 103 klientov vyrobíme kvetinové pozdravy, 3D kvietky, zakúpime živé kvety a pripravíme program.

Začali sme tvorením pozdravov, kvetov a nakoniec sa nám podarilo vyrobiť 241 pozdravov, 3D kvietkov a popritom sme nacvičovali program. Taktiež sme zohnali 24 živých kvetov v kvetináčoch, ktoré už skrášľujú spoločné priestory v Alzheimer centre a sponzorsky nám ich darovalo Záhradné centrum Charvát v Piešťanoch.

Nadišiel magický dátum 6. 6. 24 a vybrali sme sa s 23 deťmi do zariadenia, kde nás už netrpezlivo čakali nielen klienti, ale aj personál. Program uviedla ôsmačka Sárka, ktorá celé vystúpenie i konferovala. Starenky a starčekov v úvode potešili ľudové piesne v podaní Tamarky a Viky, po nich sa predstavili rozkošné prváčky s tančekom a básničkami.

O tom, že naši štvrtáci vedia tancovať a milujú súťaže, svedčí fakt, že sa predstavili svojou verziou súťaže Let´s Dance a zatancovali valčík, polku i salsu. V týchto chvíľach sa k nim spevom a tancom pripojili aj klienti Alzheimer centra a tancovali so svojimi opatrovateľkami. Babičky s úsmevom spievali spolu s nimi ľudové piesne Dedinka v údolí, Jedna ruža, dve ruže… Po ich vystúpení zatúžila po čarovnom prsteni piatačka Viky, ktorá si v básni priala, aby sa mladí ľudia správali lepšie k starčekom i starenkám. Ďalej sa vystúpenie nieslo na tónoch tancov a básní. V závere sa predstavili tretiačky, ktoré si pripravili tanec sedmokrások.

Naším kultúrnym programom sme sa poďakovali starčekom a starenkám aj za ich prácu počas uplynulých rokov, ktorú vykonávali na rôznych pracoviskách, za všetku dobrotu a múdrosť, ktorú odovzdávali a odovzdávajú mladej generácii. Ďakujeme za projekt, ktorý nás chytil za srdce. Jeho silu lásky odovzdávame ďalej deťom, ktoré sa učia, čo je to s láskou nachystať radosť starčekom a starenkám, aj keď ich nepoznajú. Deti sa tešili z toho, akú radosť mali babičky a dedkovia, ako ich objímali, ďakovali a stískali a vďaka tomu odovzdávali lásku ďalej. Bola to silná akcia a nás hreje na srdiečkach pocit dobre vykonanej práce!

Anna Valentovičová Jánošková

0 Shares

Najnovšie správy

V rámci každoročnej výzvy Do práce na bicykli, najazdili Piešťanské tímy celkom 20 249,24 kilometrov. Keďže Piešťany sú odjakživa mestom bicyklov,…
  • 06.09.2024, 01:25
  • cyklistika / Piešťanský týždeň / Kultúra a spoločnosť / Podujatia / Piešťany / Šport
Dnes je nedeľa 8. septembra. Tento deň Svetovým dňom fyzikálnej terapie, Medzinárodným dňom gramotnosti (UNESCO) a Svetovým dňom prvej pomoci.…
  • 08.09.2024, 00:03
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 8. septembra 2024
Meniny má Miriama, zajtra Martina