Stredná priemyselná škola elektrotechnická v Piešťanoch zorganizovala hackathon

  • Školy
  • 19. júna 2024, 00:01

Stredná priemyselná škola elektrotechnická v Piešťanoch, Trnavský samosprávny kraj, Mesto Piešťany, neziskové organizácie Junior Achievement Slovensko a DASATO spojili svoje sily a pripravili svoj historicky prvý hackathon. Podujatie sa konalo v pondelok 17. júna na pôde SPŠE v Piešťanoch a jej víťazom sa stal školský tím, ktorý predstavil najzaujímavejšie riešenie informačného systému pre Mesto Piešťany. Tím s názvom Ocean Planet pozostával z 3 študentov, ktorí študujú v odbore Informačné a digitálne technológie a informačné a sieťové technológie.

Podujatie sa konalo v pondelok 17. júna na pôde SPŠE v Piešťanoch a jej víťazom sa stal školský tím, ktorý predstavil najzaujímavejšie riešenie informačného systému pre Mesto Piešťany (Autor: TTSK)

Cieľom Hackathonu Piešťany bolo vytvorenie rýchlych a moderných riešení problémov v oblasti zefektívnenia procesov a zlepšovania kvality digitálnych služieb občanom. Podujatia sa zúčastnilo celkovo 20 študentov v 7 tímoch. Bola to pre nich jedinečná príležitosť rozvinúť svoj tvorivý potenciál, naučiť sa niečo nové, vzájomne spolupracovať a zároveň prispieť k zlepšeniu Mesta Piešťany i Trnavského kraja. Počas podujatia boli účastníkom k dispozícii mentori z neziskových organizácii, akademickej obce, verejnej správy aj súkromného sektora.

Víťazné tímy boli odmenené vecnými cenami a budú mať možnosť prezentovať svoje riešenia pred vedením Mesta Piešťany a pred odborníkmi z rôznych oblastí.

TS: TTSK

0 Shares

Najnovšie správy

V rámci každoročnej výzvy Do práce na bicykli, najazdili Piešťanské tímy celkom 20 249,24 kilometrov. Keďže Piešťany sú odjakživa mestom bicyklov,…
  • 06.09.2024, 01:25
  • cyklistika / Piešťanský týždeň / Kultúra a spoločnosť / Podujatia / Piešťany / Šport
Dnes je nedeľa 8. septembra. Tento deň Svetovým dňom fyzikálnej terapie, Medzinárodným dňom gramotnosti (UNESCO) a Svetovým dňom prvej pomoci.…
  • 08.09.2024, 00:03
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 8. septembra 2024
Meniny má Miriama, zajtra Martina