Mladším žiakom MHK chýbal k medaile len kúsok

  • Šport / Hádzaná
  • 18. júna 2024, 00:01

Na otvorených majstrovstvách Slovenska v hádzanej, ktoré sa konali v dňoch 7.-9. júna, skončili mladší žiaci MHK Piešťany na štvrtej priečke a k bronzovej medaile im chýbal len kúsok.

Mladí piešťanskí hádzanári sa v silnej konkurencii nestratili, skončili štvrtí. (Autor: MHK Piešťany)

Mladší žiaci MHK postupne vyhrali v skupine nad Tatranom Stupava 24:17, Sportou Hlohovec 26:14 a Slovanom Modra 25:16. V sobotu v poslednom zápase skupiny nestačili na Tatran Prešov 19:28 a do štvrťfinále postúpili z druhého miesta. V prvom polčase duelu boli vo vedení hráči Štartu Nové Zámky najviac o štyri góly. Piešťanom sa podarilo vyrovnať na 9:9 a v druhom polčase bolo vďaka dobrej obrane, výbornému Urbanovi a kolektívnemu výkonu na ihrisku len jedno družstvo – MHK, a to po výhre 21:13 zaslúžene postúpilo do semifinále.

V nedeľu dopoludnia proti MŠK Považská Bystrica si Piešťany v prvom polčase vybudovali vďaka pestrej hre až štvorgólový náskok, o ktorý v záverečnej minúte prišli dvomi rýchlymi gólmi Považskej Bystrice na polčasových 10:8. V druhej časti sa družstvá striedali vo vedení. Piešťany v poslednej minúte strelili gól na 21:20, ale súperovi sa podarilo vyrovnať a na posledný útok už Piešťanom nezostal čas. V sedmičkovom rozstrele boli šťastnejší hráči Považskej Bystrice, ktorí postúpili do finále, a Piešťany čakal zápas so Žilinou o tretie miesto.

V ňom lepšie začali mladí Žilinčania, ktorí si vybudovali až sedemgólový náskok, keď Piešťancom nevychádzala obrana a trápili sa pri streľbe. V druhom polčase síce bojovali, ale nedokázali už dobehnúť manko a v súboji o bronzové medaily podľahli Žiline 17:24.

Na turnaji pod vedením trénerov Nory Csukaovej, Patrika Prikryla a Martina Nedorosta hrali hráči: Tobias Johann Brandhuber, Lukas Antal, Filip Hrubina, Samuel Popovič, Jakub Urban, Michal Hudák, Róland Vencel, Martin Nedorost, Samuel Krajčík, Matej Trnovec, Denis Kluc, Šimon Šintál a Jakub Ertl.

Mladšie žiačky jedenáste

Počas rovnakého víkendu sa mladšie žiacky MHK Piešťany zúčastnili otvorených majstrovstiev Slovenska v Bratislave, kde so štyrmi víťazstvami a dvomi prehrami obsadili 11. miesto.

V základnej skupine sa stretli s ŠKP Bratislava s výsledkom 18:10 pre Piešťany, so SMF Žilina prehrali 13:15, nad Trebišovom zvíťazili 18:10, kde Piešťany mali jasne navrch, s AS Trenčín remizovali 9:9 a nad Lehotou pod Vtáčnikom vyhrali 15:9. Na základe týchto výsledkov obsadili so siedmimi bodmi tretie miesto a išli hrať do skupiny o 9. až 16. miesto. V nej vyhrali nad Slovanom Modra 17:9 a po organizačných peripetiách prehrali s ŠKP Topoľčany 7:14. V záverečnom zápase o 11. miesto Piešťanky zvíťazili nad MHK Bytča 10:8.

Na turnaji pod vedením Dušana Moravčíka hralo družstvo v zostave: Dorota Horvátová, Dorota Švorcová, Slávka Sopková, Pavla Mihoková, Lucia Vavrincová, Natálka Staneková, Mia Gaherová, Liliana Čerňanská, Kristína Greifová, Vilma Kropajová, Hana Ertlová, Timea Vrbová, Sofia Baginová, Karin Polakovičová, Petra Lednická a Lucia Moravčíková.

„Dievčatá odohrali náročný turnaj, ktorý preveril ich schopnosti. Bojovali aj za pomoci motivácie prítomných rodičov ako ‚tigrice‘, čomu nasvedčuje i množstvo vyhratých zápasov. Dievčatá v súhrne prehrali na turnaji iba dva zápasy, čo je pri našich tréningových možnostiach veľmi pekný výsledok. Mrzí nás, že nám ušiel postup do prvej osmičky o jeden bod, ale aj také momenty prináša šport. Dievčatám prajem do ďalšej sezóny veľa ‚tigrej sily‘ a ďakujem im za predvedené výkony,“ zhodnotil účinkovanie na turnaji tréner družstva.

Najmladší zbierali skúsenosti

Najmenšie hádzanárky MHK Piešťany W10 majú za sebou svoj prvý väčší a dôležitý turnaj SOHU 2024. Nabrali plno skúseností a hádzanárskych lekcií od skúsenejších družstiev, ktoré určite zúročia v ďalšom období. Dievčatá sa snažili, ako sa len dalo, a užívali si každý strelený gól. Prípravka dievčat v minihádzanej obsadila na majstrovstvách Slovenska konečné 22. miesto.

Družstvo pod vedením Silvie Vermešovej a Eduarda Ochotníckeho sa na turnaji nestratilo a odohralo vyrovnané zápasy, v ktorých nastúpili: Zara Rubintová, Zoja Gigacová, Laura Molnárová, Natália Drahovská, Diana Hermanovská, Valéria Benková, Nela Števko, Katarína Bocková, Veronika Bocková a Vanesa Baginová.

Chlapci U10 predviedli bojovné výkony a nasadenie. I keď nevyhrali všetky zápasy a ani neskončili na popredných priečkach, dokázali potrápiť aj silných súperov. Ako odmenu za všetok ten pot, slzy a drinu, ktorú počas podujatia a celej prípravy zo seba vydali, získali cenné skúsenosti, vďaka ktorým možno o rok skončia na vyšších priečkach.

„Som na chlapcov veľmi hrdý a zároveň šťastný, že som s nimi mohol celú prípravu a turnaj absolvovať. Bola to paráda, stála za to každá minúta. Ďalšie obrovské ĎAKUJEM patrí rodičom za pomoc, sponzorstvo alebo neskutočnú atmosféru, ktorú pomohli vytvoriť spolu s dievčatami z prípravky. Transparenty a vykričané hlasivky nám pomáhali bojovať a dodávali silu v každom zápase,“ zhodnotil účinkovanie tréner chlapcov Martin Nedorost.

zdroj: MHK Piešťany

0 Shares

Najnovšie správy

V rámci každoročnej výzvy Do práce na bicykli, najazdili Piešťanské tímy celkom 20 249,24 kilometrov. Keďže Piešťany sú odjakživa mestom bicyklov,…
  • 06.09.2024, 01:25
  • cyklistika / Piešťanský týždeň / Kultúra a spoločnosť / Podujatia / Piešťany / Šport
Dnes je nedeľa 8. septembra. Tento deň Svetovým dňom fyzikálnej terapie, Medzinárodným dňom gramotnosti (UNESCO) a Svetovým dňom prvej pomoci.…
  • 08.09.2024, 00:03
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 8. septembra 2024
Meniny má Miriama, zajtra Martina