Tanec bez hraníc bol oslavou rôznorodosti

  • Mladí dnes / Kultúra a spoločnosť / Školy
  • 17. júna 2024, 00:01

V piešťanskom kine Fontána sa po takmer roku príprav konal v stredu 22. mája deviaty ročník tanečnej súťaže Tanec bez hraníc. Táto jedinečná udalosť spája žiakov špeciálnych základných škôl z celého Slovenska, ktorí na parkete prezentujú nielen svoj talent, ale i nekonečnú odvahu a čistú radosť z tanca. Tento rok sa prezentovalo šestnásť škôl s takmer dvesto deťmi. Z nášho regiónu okrem Spojenej školy Piešťany už tradične prišli aj Vrbovčania.

Súťaž Tanec bez hraníc, ktorá sa konala v kine Fontána, dala opäť priestor rôznorodým talentom. (Autor: archív školy)

„Nacvičené tanečné choreografie prezentovali všetci, od malých škôlkarov až po „veľkáčov“. Tanec bez hraníc dal opäť priestor rôznorodým talentom, kde každý účastník, bez ohľadu na svoje osobné výzvy, mohol zažiariť na parkete a ukázať, čo v ňom drieme,“ uviedla riaditeľka Spojenej školy v Piešťanoch Alexandra Thomová.

S posolstvom, že je tanec skutočne pre každého, otvorili súťažnú prehliadku dva špeciálne integrované páry tanečníkov z TK Danube Bratislava, ktorí predviedli podmanivé latinsko-americké tance – rumbu a čaču. Následne si srdcia divákov získali Šmolkovia zo Špeciálnej materskej školy v Piešťanoch, ktorí všetkým vyčarili úsmevy na tvárach svojím roztomilým tanečným číslom.

Keď odoznel potlesk po úvodných vystúpeniach a príhovory hostí – predsedu Trnavského samosprávneho kraja Jozefa Viskupiča a primátora mesta Piešťany Petra Jančoviča, začala sa oficiálna časť súťaže. Súťažilo sa v niekoľkých kategóriách a bolo sa na čo pozerať. Tanečné vystúpenia prinášali na parket príbehy plné emócií, sily, vášne, energie, originality a jedinečného talentu.

Podujatie moderovali Diana Hágerová a Tatiana Horváthová. V porote, kde zaujali miesto vzácni hostia vrátane herca a moderátora Romana Pomajba či umelca Matúša Kolárovského – Yaela, to ani tento rok nemali jednoduché a vyhlásenie výsledkov bolo plné radostných výkrikov, objatí a dokonca i sĺz šťastia.

Ešte radostnejšou bodkou za celým podujatím však bolo vystúpenie Yaela, Majselfa a Ega. Ich energická hudba a charizma rozprúdili krv a roztancovali každého. Tanec bez hraníc bol i tento rok magickým dňom plným nezabudnuteľných zážitkov. Každé vystúpenie, každý úsmev a tanečný krok boli svedectvom talentu, driny, odvahy i radosti a šťastia.

Nešlo však len o tanec. Búranie hraníc je oslavou rôznorodosti, výnimočnosti ukrytej v každom z nás. Bez ohľadu na rozdiely medzi nami, fyzickú či mentálnu inakosť, každý si zaslúži byť videný a prijatý. Podujatie sa tak stalo nielen platformou pre ukážku tanečných kreácií a schopností žiakov špeciálnych škôl, ale aj silným symbolom porozumenia, rešpektu k rozmanitosti a víziou toho, čo všetko sa dá dosiahnuť, keď človek dostane šancu.

Za možnosť zorganizovať túto nádhernú akciu ďakujeme našim sponzorom. Projekt bol realizovaný s finančnou podporou partnerov: Trnavský samosprávny kraj, Nadácia ZSE, Mesto Piešťany, Fond SeViLida vďaka prostriedkom Ing. Viliama Sedlára a jeho manželky RNDr. Ľudmily Sedlárovej-Rabanovej, firmy Dobrý ježko, Promo Activity, Slovenská chránená dielňa. Ďakujeme tiež spoluorganizátorovi – Mestskému kultúrnemu stredisku Piešťany – za ústretovosť, poskytnutie priestorov a ozvučenie podujatia.

Spojená škola Piešťany

0 Shares

Najnovšie správy

V rámci každoročnej výzvy Do práce na bicykli, najazdili Piešťanské tímy celkom 20 249,24 kilometrov. Keďže Piešťany sú odjakživa mestom bicyklov,…
  • 06.09.2024, 01:25
  • cyklistika / Piešťanský týždeň / Kultúra a spoločnosť / Podujatia / Piešťany / Šport
Dnes je nedeľa 8. septembra. Tento deň Svetovým dňom fyzikálnej terapie, Medzinárodným dňom gramotnosti (UNESCO) a Svetovým dňom prvej pomoci.…
  • 08.09.2024, 00:03
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 8. septembra 2024
Meniny má Miriama, zajtra Martina