Súkromná „zuška“ je opäť majstrom sveta v tanci

  • Mladí dnes / Kultúra a spoločnosť / Školy
  • 16. júna 2024, 00:01

Po úspechoch tanečného odboru žiakov Súkromnej základnej umeleckej školy v Piešťanoch na súťaži DanceStar v Brne sa netrpezlivo očakávali majstrovstvá sveta v Chorvátsku. Prekvapením preto nebolo, že dve malé blonďavé dievčatá, ktoré na výbere v Brne získali prvé miesto v kategórii A, v Chorvátsku so svojím stepovým číslom suverénne brali post majsteriek sveta.

Všetci účastníci si z majstrovstiev sveta v Chorvátsku odniesli krásne zážitky. (Autor: Lucia Danišová/Veronika Janžová)

Podujatie sa konalo v dňoch 22.-26. mája a z Piešťan naň postúpilo deväť súťažných choreografií. Najväčšiu slávu zožali Laura Masárová a Nina Schwarczová, ktoré v profi lige získali prvé miesto a stali sa majsterkami sveta v kategórii step dance mini. V kategórii mini commercial dance zasa obsadili prvú priečku v skupine B dievčence Myah Kašíková a Bianca Baboľová, ktoré tiež prekonali očakávania.

„Aj ďalšie choreografie mali krásne umiestnenia a my sa z výsledkov veľmi tešíme. Dokonca choreografie, ktoré nezískali víťazné priečky, sa ocitli na výborných pozíciách. Chcela by som srdečne poďakovať všetkým rodičom, ktorí nám pomáhali a chodia s nami na súťaže, hlavne Monike Martiškovej, Viere Paulovovej, Lukášovi Hanzlíkovi a rodine Greifovej,“ spomína na zážitky i podporu choreografka a učiteľka Lucia Danišová. S úsmevom myslí aj na svojich žiakov, ktorí, i keď majú náročné obdobie plné vystúpení a súťaží, tanec berú vážne a poctivo cvičia. Deti boli takisto pochválené za správanie a slušnosť, čo sa o všetkých skupinách na súťažiach povedať nedá.

„Naozaj makali a zaslúžene si to vydreli, všetci máme krásne spomienky. Titul majstrov sveta sme ako škola na tejto súťaži získali druhýkrát. Naše deti sú naša obrovská pýcha a láska a všetky učiteľky sme na ne hrdé, vrátane mojich úžasných kolegýň Laury Schellerovej, Jany Kučerovej a Sáry Majerskej,“ potvrdzuje úžasné zážitky Danišová.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 8. septembra. Tento deň Svetovým dňom fyzikálnej terapie, Medzinárodným dňom gramotnosti (UNESCO) a Svetovým dňom prvej pomoci.…
  • 08.09.2024, 00:03
  • Dobré ráno, Piešťany!
V rámci každoročnej výzvy Do práce na bicykli, najazdili Piešťanské tímy celkom 20 249,24 kilometrov. Keďže Piešťany sú odjakživa mestom bicyklov,…
  • 06.09.2024, 01:25
  • cyklistika / Piešťanský týždeň / Kultúra a spoločnosť / Podujatia / Piešťany / Šport
nedeľa, 8. septembra 2024
Meniny má Miriama, zajtra Martina