Nielen pozbierať, ale aj vyčistiť: Vysávače s mopom sú čoraz obľúbenejšie

  • Inzercia
  • 14. júna 2024, 11:49

Keďže čoraz viac ľudí namiesto klasických kobercov inklinuje k rôznym verziám plávajúcich podláh, je na mieste otázka, ako podlahovú plochu v bytoch či domoch udržať čistú a v čo najlepšej kondícii. Čoraz obľúbenejším riešením sú klasické či robotické vysávače, ktoré obsahujú aj mop. Je to teda doslova riešenie 2v1, ktoré dokonale vyčistí podlahu.

(Autor: Chanakon / stock.adobe.com)

Fungujú na jednoduchom princípe

Tyčové vysávače s mopom fungujú vo svojej podstate na jednoduchom princípe, akurát obsahujú aj mop a nádobku s vodou, na umiestnenie nečistôt. Predstavujú výborné riešenie predovšetkým do priestorov, kde sa nachádza podlaha, a nie koberce. Tradičným vysávaním sa totiž síce odstránia mechanické nečistoty, no podlahu treba potom ešte samostatne umyť, čo znamená ďalšie vynaložené úsilie i čas. Pri tomto modeli vysávača takéto niečo úplne odpadá. Všetko viete vyriešiť v rámci jednej činnosti, teda jedného vysávania, resp. jedného programu robotického vysávača.

Dva v jednom

Ako sme už spomenuli, jedná sa o riešenie ´dva v jednom´, ktoré je vo svojej podstate efektívnejšie než mať samostatne vysávač a samostatne mop, či iný čistiaci nástroj na podlahu. Oproti klasickému vysávaču nie je ani používanie nijak zvlášť náročnejšie, akurát je potrebné vyprázdňovať nádobku s vodou. To isté platí aj pre robotické vysávače s mopom, ktoré stačí len spustiť. Treba však myslieť práve na spomínanú nádobku s vodou, aby ste ju včas vyprázdnili.

Výborný pomocník do domácnosti

Práve umývanie podlahy patrí medzi najmenej obľúbené a zároveň najnáročnejšie činnosti v rámci domácich prác a upratovania. Preto rastie obľuba vysávačov s integrovaným mopom, pretože nás dokáže výrazne odľahčiť od domácich prác, a predstavuje výborného pomocníka do domácnosti či firemných priestorov. Skutočne čistá podlaha za to naozaj stojí.

(inz.)

0 Shares

Najnovšie správy

V rámci každoročnej výzvy Do práce na bicykli, najazdili Piešťanské tímy celkom 20 249,24 kilometrov. Keďže Piešťany sú odjakživa mestom bicyklov,…
  • 06.09.2024, 01:25
  • cyklistika / Piešťanský týždeň / Kultúra a spoločnosť / Podujatia / Piešťany / Šport
Dnes je nedeľa 8. septembra. Tento deň Svetovým dňom fyzikálnej terapie, Medzinárodným dňom gramotnosti (UNESCO) a Svetovým dňom prvej pomoci.…
  • 08.09.2024, 00:03
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 8. septembra 2024
Meniny má Miriama, zajtra Martina