Upečte si medvedie labky

Už vám rozvoniavajú medovníčky, kokosky či linecké koliečka? Cukor roztápate na karamel, čokoládu s maslom na polevu, lúskate či meliete orechy? V kuchyni je cítiť vôňu škorice i klinčekov? Spotreba papiera na pečenie narastá s množstvom cukroviniek v dózičkách? Ponúkame vám recept na medvedie labky.

Môžeme ich podávať aj plnené.

Medvedie labky

Suroviny: 300 g múky špeciál, 250 g masla, 150 g práškového cukru, 150 g zomletých orechov, 30 g kakaa, vajce, pol kávovej lyžičky mletej škorice, 3-4 roztlčené klinčeky, postrúhaná kôra z bio citrónu, vanilkový cukor, 100 g práškového cukru na obaľovanie

Postup: Do múky pridáme maslo alebo margarín Hera, vajce, cukor, zomleté orechy, kakao, citrónovú kôru, mletú škoricu a roztlčené klinčeky. Ručne vypracujeme cesto a necháme ho pár minút postáť v chlade. Potom kúsky cesta vtláčame do formičiek, nie príliš plytkých, aby nezhoreli. Pečieme vo vyhriatej rúre, upečené vyklopíme a obalíme cukrom.

0 Shares

Najnovšie správy

Vonku bolo čerstvo, no nie na zmrznutie. Študenti Strednej odbornej školy technickej v Piešťanoch sa vyzbrojili červenými nosmi, pred lekárňou…
  • 28.12.2024, 01:01
  • Piešťanský týždeň / Nezaradené / Mladí dnes / Školy / Spravodajstvo
Tanečníci Základnej umeleckej školy v Piešťanoch opäť opakovane roztlieskali publikum, ktoré sa na začiatku decembra tešilo na ich dve vianočné…
  • 27.12.2024, 01:43
  • Piešťanský týždeň / Kultúra a spoločnosť / Reportáž / Spravodajstvo
Piešťanská reštaurácia Meet&Eat vo Floreát Ideaparku, ktorý je známy ako bývalý hotel Atóm, sa zmenila na výstavnú sieň. Priestranné moderné…
  • 27.12.2024, 01:57
  • Piešťanský týždeň / Kultúra a spoločnosť / Reportáž / Spravodajstvo
sobota, 28. decembra 2024
Meniny má Ivana, Ivona, zajtra Milada