Upečte si lahodné vanilkové rožky

  • Piešťanský týždeň / Kultúra a spoločnosť / Spravodajstvo
  • 23. decembra 2022, 17:25

Už vám rozvoniavajú medovníčky, kokosky či linecké koliečka? Cukor roztápate na karamel, čokoládu s maslom na polevu, lúskate či meliete orechy? V kuchyni je cítiť vôňu škorice i klinčekov. Spotreba papiera na pečenie narastá s množstvom cukroviniek v dózičkách.
Ak ešte náhodou nemáte niektorý z obľúbených vianočných koláčikov upečený, nechajte sa inšpirovať. Ponúkame vám recept vanilkové rožky ako ich pečie naša redaktorka Viera Dusíková.

Lahodné vanilkové rožky podľa redaktorky v. Dusíkovej. (foto vd)

Suroviny: 280 g hladkej múky, 250 g masla, 120 g postrúhaných orechov, 120 g práškového cukru, 2 žĺtky

Postup: Zamiesime cesto a dáme ho do chladničky odpočinúť asi na jednu hodinu. Potom z cesta urobíme valček, z ktorého odkrajujeme rovnaké kúsky, a šúľame rožteky, ktoré dáme na plech vystlaný papierom. Pečieme pri 165 °C, kým nezačnú ružovieť končeky. Ešte horúce obaľujeme vo vanilkovom cukre zmiešanom s práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

0 Shares

Najnovšie správy

Vonku bolo čerstvo, no nie na zmrznutie. Študenti Strednej odbornej školy technickej v Piešťanoch sa vyzbrojili červenými nosmi, pred lekárňou…
  • 28.12.2024, 01:01
  • Piešťanský týždeň / Nezaradené / Mladí dnes / Školy / Spravodajstvo
Tanečníci Základnej umeleckej školy v Piešťanoch opäť opakovane roztlieskali publikum, ktoré sa na začiatku decembra tešilo na ich dve vianočné…
  • 27.12.2024, 01:43
  • Piešťanský týždeň / Kultúra a spoločnosť / Reportáž / Spravodajstvo
Piešťanská reštaurácia Meet&Eat vo Floreát Ideaparku, ktorý je známy ako bývalý hotel Atóm, sa zmenila na výstavnú sieň. Priestranné moderné…
  • 27.12.2024, 01:57
  • Piešťanský týždeň / Kultúra a spoločnosť / Reportáž / Spravodajstvo
sobota, 28. decembra 2024
Meniny má Ivana, Ivona, zajtra Milada