Upečte si lahodné vanilkové rožky
Už vám rozvoniavajú medovníčky, kokosky či linecké koliečka? Cukor roztápate na karamel, čokoládu s maslom na polevu, lúskate či meliete orechy? V kuchyni je cítiť vôňu škorice i klinčekov. Spotreba papiera na pečenie narastá s množstvom cukroviniek v dózičkách.
Ak ešte náhodou nemáte niektorý z obľúbených vianočných koláčikov upečený, nechajte sa inšpirovať. Ponúkame vám recept vanilkové rožky ako ich pečie naša redaktorka Viera Dusíková.
Suroviny: 280 g hladkej múky, 250 g masla, 120 g postrúhaných orechov, 120 g práškového cukru, 2 žĺtky
Postup: Zamiesime cesto a dáme ho do chladničky odpočinúť asi na jednu hodinu. Potom z cesta urobíme valček, z ktorého odkrajujeme rovnaké kúsky, a šúľame rožteky, ktoré dáme na plech vystlaný papierom. Pečieme pri 165 °C, kým nezačnú ružovieť končeky. Ešte horúce obaľujeme vo vanilkovom cukre zmiešanom s práškovým cukrom.
Dobrú chuť!