Konferenčné stolíky – ako si vybrať tie správne?
Keď sa rozhodneme kúpiť konferenčné stolíky, určite by sme si mali dobre premyslieť, čo od nich očakávame a čo očakávame od novo zakúpeného nábytku.
Aké sú vlastnosti dobrého kaviarenského stola?
- Vysoká kvalita – kaviarenské stoly sú zvyčajne vystavené veľkému opotrebovaniu, preto by sme mali zvoliť pevný materiál,
- jednoduché čistenie – stoly by mali byť navrhnuté tak, aby sa dali ľahko čistiť, dezinfikovať a udržiavať,
- krásny vzhľad – estetický stôl robí jedlo na ňom podávané krajším a spríjemňuje stolovanie.
- Výber správnych jedálenských stolov umožňuje, aby nám nábytok slúžil dlhý čas bez toho, aby sme ho museli vymeniť.
Čo treba zvážiť pri kúpe jedálenských stolov?
- Počet osôb, ktoré môžu sedieť pri jednom stole – tento parameter je pri kúpe kaviarenských stolov mimoriadne dôležitý, pretože musíme zohľadniť pohodlie a komfort našich hostí. Ak sa rozhodnete len pre stoly pre dve osoby, bude ťažké umiestniť viac osôb bez toho, aby ste museli zmeniť usporiadanie priestoru,
- množstvo riadu, ktoré sa zmestí na stôl – to je ďalší dôležitý parameter, pretože okrem riadu, ktorým naši hostia jedia, potrebujeme na stôl umiestniť mnoho ďalších vecí, ako sú obrúsky, koreniny, predjedlá, nápoje, omáčky alebo hlavné jedlá podávané na spoločnom tanieri,
- či chcete kombinovať stoly – na to sa oplatí myslieť, pretože to má veľký význam pri výbere tvaru stolov. Okrúhle stoly nie sú vhodné na usporiadanie väčšieho stola, čo sa dá ľahko urobiť so štvorcovými alebo obdĺžnikovými stolmi,
- Koľko priestoru máte k dispozícii – počet a veľkosť stolov musí vychádzať z priestoru, ktorý máte k dispozícii. Musíte tiež zvážiť vzdialenosť medzi stolmi, aby sa hostia cítili pohodlne,
- účel miesta – zvážte, či je miesto vhodné pre jednotlivcov alebo páry, prípadne väčšie skupiny, ako sú rodiny alebo organizované výlety. To bude mať významný vplyv na vaše rozhodnutie o veľkosti stola. V prvom prípade je vhodné zvoliť väčší počet menších stolov, zatiaľ čo v druhom prípade je najlepší menší počet stolov s o niečo väčšou plochou,
- Vzhľad stolov zodpovedá výzdobe priestoru – estetika podniku je rovnako dôležitá ako jedlo, ktoré sa v ňom podáva, preto by mali všetky prvky vášho priestoru alebo reštaurácie ladiť.