Postreh čitateľky: Mami, oci, ja chcem psíka…

  • Blogy / Blogy
  • 31. augusta 2020, 11:00

„Mami, oci, ja chcem psíka…“ túto vetu si vypočuli azda všetci rodičia od svojich ratolestí. Iné je pes v rodinnom dome a iné v činžiaku, paneláku, bytovke… Mnohí obyvatelia sídlisk si kúpia psíka pre deti alebo pre seba a neuvedomia si jeho mnohé každodenné potreby.

Mnohí venčia svojich miláčikov po asfaltových chodníkoch sídliska. (Autor: Supa)

Teraz nebudem písať o vzorných psičkároch, ktorí chodia venčiť svojho miláčika mimo sídliska alebo na miesto na to určené a poctivo chodia so sáčikmi a zberajú exkrementy. Ale pribúda veľmi veľa psičkárov, ktorí venčia svojich miláčikov na prechádzke po asfaltových chodníkoch sídliska alebo dokonca na detských ihriskách!? Idú si popozerať sídlisko a pes ide vedľa nich uviazaný alebo pobehuje okolo nich. Natíska sa mi otázka: „Aký zmysel má pre psíka vychádzka po asfalte?“

Kúsok od sídliska sa nachádza pole, lesík, kde sa môže psík prebehnúť. Potom zostávajú ocikané trávniky, stromy… a tu mi napadne, veď nech si nechajú psíky vyšpiniť sa doma a nemusia nám znečisťovať okolie. Je to jednoducho bezohľadné správanie sa psičkárov voči nám všetkým a tiež voči svojmu štvornohému miláčikovi alebo nemiláčikovi.

No nielen psy sa venčia po sídlisku, ale aj mačky, zajace a kto vie čo nám ešte pribudne. Myslím si, že keby sa dodržiavali zákony o chove psov a zvierat v panelákoch, bolo by to lepšie pre všetkých. Každý zákon potrebuje kompetentných, ktorí budú dozerať na jeho dodržiavanie, a širokú verejnosť, ktorá bude zákony rešpektovať.

Azda sa toho dožijeme, že pribudnú zodpovední psičkári, ktorí budú rešpektovať nepsičkárov a ostatných psičkárov.

čitateľka PT

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 15. septembra. Tento deň je sviatkom Sedembolestnej Panny Márie a Medzinárodným dňom demokracie a Dňom softvérovej slobody.…
  • 15.09.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 16. septembra. Tento deň je Medzinárodným dňom ochrany ozónovej vrstvy. Meniny má Ľudmila.
  • 16.09.2024, 00:03
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 14. septembra. Tento deň je Dňom európskeho kultúrneho dedičstva. Meniny má Ľudomil.
  • 14.09.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 16. septembra 2024
Meniny má Ľudmila, zajtra Olympia