Recept: Pohánkový šalát
V lete nie je dobré zaťažovať si žalúdok ťažkými pokrmami, a tak vám iste príde vhod recept, ktorý nám poskytla Piešťanka Pavlína Radošová. Na pohánke s kukuricou si určite pochutia aj mäsožravci
Suroviny: 75 g opraženej pohánky, soľ, štyri polievkové lyžice svetlého sójového nálevu, 200 g scedenej kukurice z konzervy, jednu posekanú zelenú papriku, tri ošúpané a posekané rajčiny, dve polievkové lyžice posekanej petržlenovej vňate, 25 g opražených slnečnicových semien
Postup: Opraženú pohánku pomaly varíme zakrytú v horúcej osolenej vode. Scedíme a dáme do misky s nálevom. Pridáme ostatné suroviny, dôkladne premiešame a podávame.
Svetlý sójový nálev: 175 ml oleja, dve polievkové lyžice svetlej sójovej omáčky shoyu, dve polievkové lyžice citrónovej šťavy, dva strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie
Postup: Ľahký rastlinný olej dáme do pohára s ostatnými surovinami a dobre potrasieme. Pri použití dávame pozor, aby sa do šalátu nedostal cesnak, ktorý slúži len na dochutenie nálevu. Toto množstvo by malo stačiť štyrom hladošom, šalát by ste mohli urobiť v rekordnom čase 15 minút.