Šuhajdy plnené Salkom

  • Piešťanský týždeň / Recepty / Nezaradené / Kultúra a spoločnosť / Piešťany
  • 22. decembra 2019, 10:00

Vianočné sviatky sa pomaly blížia a asi len málokto si ich vie predstaviť bez chutných, medom a škoricou voňajúcich srdiečok, hviezdičiek a anjelikov. Medovníčky, linecké koláčiky, medvedie labky, vanilkové rožky či šuhajdy – to je slovenská klasika, ktorá by nemala chýbať na vianočnom stole.


Šuhajdy (Autor: vd)

Potrebujeme:

1 Salko, 120 g nadrobno posekaných orechov, 150 g posekaných hrozienok, vanilkový cukor, 100 ml rumu

Poleva: 200 g čokolády na varenie, 60 g Cery

Príprava:

Orechy a hrozienka posekáme nadrobno. Salko vylejeme do misy. Pridáme posekané hrozienka, orechy, vanilkový cukor a rum. Premiešame. Nad parou rozpustíme čokoládu s Cerou.

Na dno papierového košíčka dáme kávovú lyžičku čokolády. Necháme trochu zatuhnúť a potom dáme orechovo-salkovú plnku. Zalejeme čokoládou a podľa predstavy ozdobíme. Môžeme použiť klasickú veľkosť papierových košíčkov. Ja som však robila takúto mini verziu – bola to trochu prpľavá práca, rozhodne však stála za to.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 26. apríla 2025
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav