Recepty na letné dni: ČERNICOVO-TVAROHOVÁ BUBLANINA
Ďalšie ovocie, ktoré sa na nás usmieva z pultov predajcov, sú černice. Toto ovocie s veľkým množstvom vitamínu C obsahuje aj protirakovinové látky, antioxidanty a podporuje tvorbu červených krviniek. Dnes si z neho pripravíme zdravý koláčik, ktorý vám na váhe nepridá a pochutíte si na ňom znamenite.
Suroviny:
2 vaničky jemného tvarohu
6 lyžíc špaldovej polohrubej múky
6 vajec
4 pol. lyžice hnedého cukru
polovica šálky vlažného mlieka
1 prášok do pečiva
asi dve hrste černíc
Postup:
Tvaroh vymiešame s múkou a pridáme prášok do pečiva. Postupne vmiešame žĺtka s cukrom, mlieko a vyšľahaný sneh. Masu vlejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na povrch koláča poukladáme černice, ja som pridala aj kôpky hustého brusnicového džemu. Ovocie som neposypala múkou, aby nekleslo, lebo koláč má vďaka tvarohu hustejšiu konzistenciu, preto ho udrží.
Pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov Celzia asi polhodinu. Po upečení môžeme bublaninu posypať hnedým cukrom. Rozkrájame na ľubovoľné veľkosti a podávame.
Dobrú chuť!
Slavomíra Nováková