Leo Gudas bude trénovať mládež v HK Havrani Piešťany

Mládežnícky hokejový klub HK Havrani Piešťany angažoval na najbližšiu sezónu trénera najvyšších kvalít. Kadetov a mladších žiakov bude v Piešťanoch trénovať Leo Gudas, ktorý v minulosti viedol aj extraligový tím ŠHK 37 Piešťany.

Leo Gudas posilou trénerského tímu HK Havrani Piešťany. © HK Havrani

V klube HK Havrani Piešťany veria, že angažovaním skúseného trénera sa im podarí posunúť športovú úroveň klubu vyššie. „Leo Gudas je pre nás veľkým úspechom. Pokúšali sme sa angažovať trénera so skúsenosťami z veľkého hokeja. Ako nové vedenie fungujeme tretí rok. Prvé dva roky sa niesli v duchu finančnej stabilizácií klubu a upriamením pozornosti na náborové aktivity. Okrem týchto cieľov je práve najbližšia sezóna 2019/2020 pre nás rokom, kedy sa chceme posunúť aj vo vyšších ročníkoch na vyššiu úroveň. Verím, že aj pre hráčov bude tréner Gudas veľkým vzorom. Trénovať bude kadetov a mladších žiakov,“ skonštatoval prezident klubu Lukáš Moravčík.

Leo Gudas v minulosti úspešne reprezentoval ČSSR aj ČSFR a v roku 1992 na ZOH v Albertville sa podieľal na zisku bronzových medailí pre Československo. Z majstrovstiev sveta má v zbierke štyri bronzové medaily, pritom tú poslednú v roku 1993 získal už ako reprezentant Česka. Jeho syn Radko Gudas je súčasný český reprezentant a hráč tímu NHL Washington Capitals. Po ukončení hráčskej kariéry trénoval vo viacerých seniorských klubov doma i v zahraničí.

0 Shares

Najnovšie správy

štvrtok, 22. augusta 2024
Meniny má Tichomír, zajtra Filip