Hotelovú akadémiu rozvoňali palacinky i koláče
Výborná káva, sladké dobroty a usmiati mladí ľudia. To všetko v elegantne upravenej Hotelovej akadémii Ľudovíta Wintera v Piešťanoch čakalo v stredu 13. februára záujemcov o štúdium, ale aj obdivovateľov a priaznivcov školy.
Hotelová akadémia zorganizovala ďalší Deň otvorených dverí. Po veľkolepom podujatí Gastro Vianoce, ktoré sa uskutočnilo začiatkom decembra, tak po dvoch mesiacoch stredná škola opäť otvorila brány pre verejnosť.
Študenti predviedli praktické ukážky flambovania lievancov, prípravy vaflí, palaciniek, nealkoholických miešaných nápojov, ba dokonca si pripravili i novinku – pečenie tradičných koláčov priamo pred návštevníkmi. Chutné horúce kysnuté koláčiky potešili aj domáce gazdinky, ktoré sa so záujmom pri stole pristavovali a študentov spovedali. Okrem toho sa budúci hoteliéri, čašníci, kuchári či manažéri predviedli so zdobením čokoládových praliniek a medovníkov.
Nechýbala ani dobrá káva. Čo dobrá! Výborná. Pripravovali ju študenti, medzi ktorými bol i Ján Fuksa, jeden z víťazov majstrovstiev Slovenska v baristike. Za víťazstvo spolu s Biankou Šmatlákovou obaja títo kávoví majstri poputujú do Brazílie priamo na plantáže.
Ako nám prezradil riaditeľ školy Ladislav Blaškovič, je dobré, keď sa dňa otvorených dverí zúčastnia záujemcovia o štúdium, prípadne v sprievode rodičov, pretože priamo v škole si môžu prezrieť priestory, materiálovo-technické vybavenie, praktické ukážky, nazrieť môžu dokonca aj na vyučovací proces. Tiež dostanú informácie o štúdiu, projektoch a ďalších náležitostiach, ktoré im môžu pomôcť v rozhodovaní sa o svojej budúcnosti.
(am)