Ponúkali šťavnaté jablká zo sadu
Študenti Strednej odbornej školy záhradníckej v Piešťanoch nezaháľali ani počas „dušičkových“ sviatkov. Týždeň predtým ponúkali v Auparku ovocie, najmä šťavnaté jablká zo školského sadu, a pred Sviatkom všetkých svätých zasa pri bráne školy na Brezovej ulici predávali za symbolické ceny chryzantémy.
„V Auparku sme ľuďom ponúkali nielen ovocie, ale i múčniky či koláčiky, ktoré upiekli naši študenti. Veľmi chutný bol aj jablkovo-makový dezert, ktorý sme pripravili podľa receptu Emmy Tekelyovej,“ uviedla riaditeľka školy Eva Stručková. Pri stolíku sa zastavovali najmä ženy, ktoré si zamaškrtili, a potom siahli aj po ovocí. V košíkoch a na tanierikoch boli tiež žlté voňavé dule či hnedasté mišpule – plody dopestované piešťanskými záhradníkmi.
(vd)