Útok na chuťové bunky i žalúdok sme prežili
K tradičným predvianočným podujatiam v Piešťanoch patria aj Gastro Vianoce Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera (HAĽW). Tie tohtoročné sa uskutočnili v utorok 12. a v stredu 13. decembra a na návštevníkov čakalo množstvo kulinárskych návnad.
Ku Gastro Vianociam neodmysliteľne patria aj krásne vyzdobené štedrovečerné tabule, ktoré si môžete pozrieť aj na našom videu.
Okrem nich v priestoroch školy návštevníci našli množstvo inšpirácií nielen zo sviatočného stolovania, ale tiež z výroby sladkostí alebo iných pokrmov. Nechýbali stoly poprehýbané tradičnými i vymyslenými špecialitami či francúzska ulička.
„Aj tento rok sa naša škola zmenila na veľké Gastro Vianoce, kde ponúkame rôzne ukážky vianočných a novoročných tabúľ, ukážky gastronomických zručností, ale aj mnohé gastronomické strediská, kaviarne, cukrárne, čajovňu, pekáreň, reštaurácie, koktejl bar a rôzne a rôzne iné prevádzky, kde môžu naši návštevníci vidieť, čo dokážu študenti Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch. Zároveň sú to aj dni otvorených dverí pre našich budúcich študentov. Verím, že budúci študenti ocenia kvalitu našej školy a prídu sem študovať,“ privítal hostí aj vymenúvaním jednotlivých gurmánskych kútikov riaditeľ školy Ladislav Blaškovič.
Po jeho príhovore sa krstil kalendár s receptami na miešané nápoje, ktorý uviedli do života barový konzultant Ľuboš Ratz a herečka Kamila Magálová.
Pokrmov i nápojov bolo na podujatí neúrekom, až sme mali problém odmietnuť čo i len ovoňať pripravené špeciality. Určite všetky boli kvalitné, ako je aj vzdelávanie tejto jedinečnej akadémie. O ňom však niekedy nabudúce.