Recept herečky Anny Šiškovej: Červená kapusta

  • Kultúra a spoločnosť
  • 20. augusta 2017, 10:18
  • Autor:red

Tentoraz sa známa slovenská herečka nezamerala priamo na hlavný chod nedeľného menu, ale odporúča, ako pripraviť chutnú prílohu napríklad k pečenému mäsu a knedliam.

Kapustu nakrájam na tenké slížiky a posolím. (Mám na to malý prístroj.) Cibuľu ošúpem a pokrájam na plátky. Do hrnca dám olej, rozohrejem, pridám cibuľu, krátko orestujem, zhrniem na jednu polovičku hrnca a na druhú dám 1 lyžicu cukru.
Opekám, kým neskaramelizuje. Karamel zmiešam s cibuľou, pridám kapustu, mletú rascu a zamiešam. Prilejem asi 1 dl vody a dusím len 10 minút, nie viac! Kapusta bude výborná chrumkavá, keď ju nebudete dlho variť ani dusiť, stačí krátko do polomäkka. Dochutím ju octom, cukrom a soľou. Nebojte sa dať všetkého viac, bude chutná a dokopy s knedľou a kačkou bude chuť vyvážená.

Červená kapusta
Potrebujem:
1 červenú kapustu
2 cibule
4 lyžice oleja
soľ
2 lyžice kryštálového cukru
mletú rascu
1 lyžicu octu

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. novembra. Tento deň je Medzinárodným dňom mäsa a deň práv zvierat a Svetovým dňom odstránenia násilia…
  • 25.11.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 24. novembra. Tento deň je Medzinárodným dňom nenakupovania. Meniny má dnes Emília.
  • 24.11.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 27. novembra 2024
Meniny má Milan, zajtra Henrieta