Recepty z kuchyne herečky Anky Šiškovej: Kura tety Vierky
Sériu receptov publikuje vo svojej knihe s názvom Nič lepšie nepoznám slovenská herečka Anna Šišková.
Potrebujem: celé kura, 1 citrón, olej, 5 zemiakov
Toto kura sme s deťmi vždy v nedeľu jedli na návšteve u dedula a tety Vierky. Je jednoduché a veľmi dobré. Fígeľ je v tom, že kura nacitrónujem, až potom nasolím a nechám v chladničke odpočívať (veľmi pekné slovo pre kura) aspoň hodinu, ale aj dlhšie.
Okorenené a na mesiačiky nakrájané osolené zemiaky uložím na pekáč okolo kuraťa a celé pokvapkám olejom. Pekáč prikryjem alobalom a dám piecť na 200 oC. Po polhodine odokryjem a dopekám na 180 oC až dozlatista. Naozaj netreba nič viac pridávať. Žiadne grilovacie korenie ani bylinky. Je to vynikajúce a deti sa vždy
veľmi tešili na dobrú a jednoduchú chuť. A na zemiaky – tie teda sú!