Kuracie mäso na šťave v jenskej mise

  • Kultúra a spoločnosť
  • 7. októbra 2015, 10:27
  • Autor:ač

Vďaka ľahko stráviteľnému kuraciemu mäsu toto gurmánske jedlo často varí Marianna Miklášová z Piešťan a odporúča ho pre všetky vekové kategórie, i pre najmenších.

Potrebujeme:
600 g kuracích pŕs, 10 g soli, 150 g strúhanky, 3 vajcia, 300 g oleja

Šťava: 200 ml vody, 3 lyžice oleja, 3 lyžice masla, 2 lyžice masti, 2 lyžice horčice
Postup:
Kuracie prsia pokrájame na rezne, osolíme a z oboch strán obalíme v strúhanke. Neskôr ich naklepeme, aby strúhanka prešla do mäsa. Takto pripravené potrieme rozšľahaným vajcom a opražíme. Potom ich vložíme do šťavy, pripravenej z vody, oleja, masla, masti a horčice a podusíme v jenskej mise. Ako príloha sa najlepšie hodia klasické zemiaky v šupke. Podáme s uhorkovým či rajčinovým šalátom.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 41, ktoré je v predaji od 6. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Podľa aktuálnych informácií v polovici Piešťan nejde prúd. Zasiahnuté su najmä "Staré Piešťany", kde nefunguje ani pouličné osvetlenie. Porucha by…
  • 16.01.2025, 17:22
  • Piešťanský týždeň / Nezaradené / Piešťany / Spravodajstvo / Región
sobota, 18. januára 2025
Meniny má Bohdana, zajtra Mário, Drahomíra