Kuracie mäso na šťave v jenskej mise
Vďaka ľahko stráviteľnému kuraciemu mäsu toto gurmánske jedlo často varí Marianna Miklášová z Piešťan a odporúča ho pre všetky vekové kategórie, i pre najmenších.
Potrebujeme:
600 g kuracích pŕs, 10 g soli, 150 g strúhanky, 3 vajcia, 300 g oleja
Šťava: 200 ml vody, 3 lyžice oleja, 3 lyžice masla, 2 lyžice masti, 2 lyžice horčice
Postup:
Kuracie prsia pokrájame na rezne, osolíme a z oboch strán obalíme v strúhanke. Neskôr ich naklepeme, aby strúhanka prešla do mäsa. Takto pripravené potrieme rozšľahaným vajcom a opražíme. Potom ich vložíme do šťavy, pripravenej z vody, oleja, masla, masti a horčice a podusíme v jenskej mise. Ako príloha sa najlepšie hodia klasické zemiaky v šupke. Podáme s uhorkovým či rajčinovým šalátom.