Kuracie medailóniky so šampiňónovou omáčkou, opekané zemiaky
Suroviny:
750 g kuracie prsia, 20 g hladká múka, 150 g olej, 150 g cibuľa, 250 g šampiňóny, 125 g sladká smotana, 1000 g zemiaky, soľ, korenie
Technologický postup:
Kuracie mäso umyjeme, pokrájame na rezne, naklepeme ich, osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke. Na panvici rozohrejeme tuk, rezne z oboch strán opražíme a vyberieme. Cibuľu a šampiňóny očistíme, pokrájame a opražíme vo výpeku. Pridáme rezne, podlejeme trochou vody a dusíme, kým mäso nezmäkne – asi 20 minút. Nakoniec môžeme dochutiť smotanou. Zemiaky umyjeme, očistíme, nakrájame, uvaríme v osolenej vode. Vyberieme a uložíme na pekáč a dáme do vyhriatej rúry zapiecť na 20 minút. Uvedené množstvo surovín je na 5 porcií.