Recept: Bravčové plátky na karí korení
Suroviny: 1500 g bravčové karé (kuracie prsia), 10 g karí korenie, 5 g soľ, 50 g horčica, 300 g olej
Technologický postup: Mäso kuchynsky upravíme, nakrájame na plátky, jemne naklepeme, okraje narežeme a mierne osolíme. Karí korenie zmiešame so 150 g oleja, pridáme horčicu a každý plátok mäsa potrieme marinádou. Necháme v chlade dve hodiny postáť. Potom mäso opekáme na rozpálenej panvici po oboch stranách.
OPEKANÉ ZEMIAKY S TYMIANOM Suroviny: 3500 g zemiaky, 100 g olej, 30 g soľ, 10 g čerstvý tymian
Technologický postup: Zemiaky očistíme a uvaríme v osolenej vode domäkka. Uvarené scedíme, osolíme a opečieme na rozpálenom oleji s lístkami tymianu na panvici po všetkých stranách.