Recept: Cukety plnené ricottou

  • Kultúra a spoločnosť
  • 1. októbra 2014, 10:27
  • Autor:HAĽW

Suroviny: 1000 g cuketa, 250 g ricotta, 30 g olivový olej, 15 g balzamikový olej, 10 g morská soľ, 15 g citrónová šťava, 5 g farebné korenie, 50 g lúpané mandle, 30 g čerstvá bazalka

Technologický postup: Cukety umyjeme, konce odrežeme. Nakrájame na tenučké dlhé pásiky, poukladáme na tanier, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a necháme odležať v chladničke aspoň 20 minút. Ricottu zmiešame s citrónovou šťavou a soľou, pridáme natrhané lístky bazalky, nasekané lúpané mandle a všetko dobre premiešame. Na koniec cukety dáme polievkovú lyžicu ricottovej plnky a stočíme cuketu do rolky. Potom ozdobíme čerstvo pomletým korením, bazalkovým octom a pokvapkáme. Podávame s chrumkavou bagetou.
CHRUMKAVÁ BAGETA
Suroviny: 2 ks bageta, 100 g maslo, 10 g cesnak, 5 g provensálske bylinky
Technologický postup: Bagetu pokrájame asi na 1 cm hrubé plátky, poukladáme na suchý plech a dáme do vyhriatej rúry zapiecť. Maslo zmiešame s nastrúhaným cesnakom a bylinkami. Ešte teplé plátky potrieme zmesou a dáme znova do rúry na 2-5 minút. Podávame teplé.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 26. januára. Tento deň je Medzinárodným dňom colníctva. Meniny má Tamara.
  • 26.01.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Mnohí si iste pamätajú na medializovaný príbeh krutého týrania psa, o ktorom sme písali aj v našich novinách. Biela argentínska…
  • 24.01.2025, 00:01
  • Spravodajstvo
Dnes je piatok 24. januára. Tento deň je Dňom komplimentov a Sviatkom sv. Františka Saleského. Meniny má Timotej.
  • 24.01.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 26. januára 2025
Meniny má Tamara, zajtra Bohuš