Hološko na hosťovanie do Rizesporu

  • Šport / Futbal
  • 17. septembra 2014, 10:07
  • Autor:sita

Slovenský futbalový útočník Filip Hološko strávi sezónu 2014/2015 na hosťovaní z tureckého prvoligového klubu Besiktas Istanbul v konkurenčnom tíme Caykur Rizespor. Informáciu prinieslo twitterové konto jeho zamestnávateľa.

Tridsaťročný piešťanský rodák Hološko prišiel do Besiktasu koncom decembra 2007 z takisto tureckého klubu Vestel Manisaspor, medzičasom pobudol na hosťovaní v mužstve Büyüksehir Belediyespor. V minulosti hral aj za Trenčín a Liberec. S Besiktasom sa v súťažnom ročníku 2008/2009 radoval zo zisku majstrovského titulu. V rokoch 2009 a 2011 k nemu pridal triumf v Tureckom pohári.
Účastník MS 2010 v Juhoafrickej republike Hološko bol náhradníkom v nominácii trénera reprezentácie SR Jána Kozáka na septembrový asociačný termín.
Doplnené :
Pondelkový duel v najvyššej tureckej futbalovej súťaži medzi Besiktasom Istanbul a Caykurom Rizespor bol špecifický pre slovenského útočníka Filipa Hološka. Piešťanský rodák je ako kmeňový hráč Besiktasu na hosťovaní v Rize a svojím výkonom sa pričinil o nečakanú remízu na pôde favorizovaného rivala.

"K úplnej spokojnosti chýbajú tri body z domáceho zápasu s Genclerbirligi. Inak by to bol ideálny štart do sezóny, i keď ani dva body nie sú úplne najhoršie," vyhlásil pre stránku svojej zastupiteľskej spoločnosti Football Service Agency Hološko po úvodných dvoch kolách a zároveň pondelkovej remíze, pri ktorej strávil na ihrisku takmer hodinu. "Nastúpil som proti klubu, v ktorom som strávil sedem rokov, takže z tohto hľadiska to malo pre mňa špeciálny náboj. Teraz hrám za Caykur a myslím si, že výsledok bol naším úspechom," pokračoval slovenský útočník, ktorý v tureckom "hlavnom meste čaju" nosí dres s 13-kou na chrbte. "Pevne verím, že toto číslo mi prinesie šťastie. Proti favoritom to bude ťažšie, pretože sa väčšinou asi budeme brániť, preto tých šancí toľko nemusí prísť. Tak tomu bolo aj teraz v Istanbule. Čakajú nás však aj stretnutia proti vyrovnanejším mužstvám ako napríklad teraz s Mersinom, kde by sme už chceli bodovať naplno," zastrája sa bývalý hráč Liberca a Trenčína, ktorému v dueli proti "svojmu" Besiktasu drukovali z tribúny rodičia i rodinný priateľ Dodo. "Snáď som ich nesklamal. Na ihrisku som bol len hodinu, lebo spoluhráči si všimli, že si masírujem koňara po strete s obrancom Francom a dali to vedieť striedačke. Ja by som to pritom aj rozbehal, ale keď už svietila tabuľa s mojím číslom, išiel som dole," opísal kuriózne striedanie.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 28. septembra. Tento deň je Svetovým dňom besnoty, Svetovým dňom za právo vedieť a Medzinárodným námorným dňom…
  • 28.09.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 27. septembra. Tento deň je Svetovým dňom cestovného ruchu a Dňom železničiarov. Meniny má Cyprián.
  • 27.09.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 29. septembra. Meniny má Michal, Michaela.
  • 29.09.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 29. septembra 2024
Meniny má Michal, Michaela, zajtra Jarolím