L. Lacko: Zranenie nechcem rozoberať, je to vyriešené

  • Šport / Tenis
  • 9. septembra 2014, 12:55
  • Autor:sita

Slovenského singlistu číslo dva na tohtotýždňové (12.-14. septembra) chicagské zápasy s Američanmi o svetovú skupinu Davisovho pohára 2015 tenisových reprezentačných družstiev mužov, Lukáša Lacka, nedávno práve za Atlantikom limitovali zdravotné problémy, ale tie sú už minulosťou.

„Bol som dva týždne takmer bez tenisu a znemožnilo mi to byť na US Open v dobrej forme. Teraz od vyradenia v New Yorku mám ďalšie dva týždne na to, aby som sa kvalitne pripravil na Davisov pohár. Musím to dohnať,“ povedal 26-ročný piešťanský rodák Lacko, ale nehodlal ísť do podrobností: „Nechcem to nejako rozoberať. V podstate išlo o bežnú záležitosť a už je vyriešená.“
Finalista Davis Cupu 2005 Slovensko bolo naposledy v elitnej spoločnosti týchto MS tímov ITF v roku 2006, motivácia teda hráčom nechýba: „Po dlhšom čase hráme o postup, všetci sa na to už tešíme. Urobím všetko, aby som bol čo najlepšie pripravený,“ vyhlásil Lacko.
Spojené štáty sú s 32 celkovými prvenstvami rekordérom Davis Cupu, ale na ďalší triumf čakajú od sezóny 2007 a hrozí im prvá absencia vo svetovej skupine po 26 rokoch.
„Generáciu predtým mali predsa len silnejšiu, stále však disponujú veľmi dobrým kádrom. Majú v ňom najlepších svetových deblistov, Boba a Mika Bryanovcov, a najlepšieho hráča na servise na svete, Johna Isnera. Sú papierovými favoritmi, ale ak zahráme dobre, je tam možnosť,“ podotkol 84. muž renkingu ATP Lacko.
Slováci dobre vedia, že cesta za prípadnou senzáciou vedie cez dvojhry. „Vo štvorhre nemáme veľkú šancu. Bod z nej by bol veľkým prekvapením. V dvojhrách bude záležať na druhom ´fleku´. Ktokoľvek na ňom za USA nastúpi, bude zdolateľný. V súvislosti s Isnerom je vždy dôležité, ako bude podávať a či ho my dokážeme zaskočiť. On má celú hru postavenú vyložene na servise. Niekedy sa mu v medzihre ani nemusí dariť, ale vie, že ak to odpodáva, dostane sa aspoň do tajbrejku. Ja som s ním odohral vyrovnaný zápas, Martin Kližan ho dokonca porazil. Ak nebude hrať zozadu dobre, určite tam nejaká šanca bude,“ prízvukoval zverenec Ladislava Simona.
Hlavná časť slovenskej výpravy sa presunula do USA v nedeľu. „Čím som starší, tým si ťažšie zvykám, ale všetci to dobre poznáme z turnajového diania a vieme, čo nás čaká. Dokážeme sa prispôsobiť. Práve preto sme tam odleteli takto skoro, aby sme sa adaptovali na časový posun aj podmienky v dejisku,“ pripomenul Lacko.        

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 28. septembra. Tento deň je Svetovým dňom besnoty, Svetovým dňom za právo vedieť a Medzinárodným námorným dňom…
  • 28.09.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 29. septembra. Meniny má Michal, Michaela.
  • 29.09.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 27. septembra. Tento deň je Svetovým dňom cestovného ruchu a Dňom železničiarov. Meniny má Cyprián.
  • 27.09.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 29. septembra 2024
Meniny má Václav, zajtra Michal, Michaela