Karamelové rezy
SUROVINY:
Cesto: 6 ks vajcia, 250 g krupicový cukor, 1 ks vanilkový cukor, 200 g vlašské orechy, 6 PL strúhanky, 1/2 prášku do pečiva, 3 ks obdĺžnikové tortové oblátky
Krém: 1 ks sladené kondenzované mlieko, 250 g maslo
Poleva: 100 g čokoládová poleva, orechy na zdobenie
TECHNOLOGICKÝ POSTUP:
Vajcia vyšľaháme s vanilkovým cukrom na penu, vmiešame postrúhané orechy a strúhanku. Pekáč (25×30 cm) vyložíme papierom na pečenie a na dno dáme tesne vedľa seba oblátky. Na ne rozotrieme orechové cesto a pečieme vo vyhriatej rúre 180 oC asi 40 minút. Necháme vychladnúť a pomocou papiera vyberieme. Plechovku kondenzovaného mlieka zalejeme vodou a hodinu varíme. Potom ho necháme vychladnúť a otvoríme. Maslo vyšľaháme s kondenzovaným skaramelizovaným mliekom na hladký krém. Ten rozotrieme na vychladený korpus a dáme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí zložíme z papiera, povrch pokvapkáme čokoládovou polevou a nakrájame na rezy.