Recepty na Veľkú noc: Veľkonočný baranček

  • Spravodajstvo
  • 15. apríla 2014, 15:33
  • Autor:vd

SUROVINY:
250 g práškový cukor, 300 g polohrubá múka, 5 vajec, 1 vanilkový cukor, 1/2 citrónu, tuk na vymastenie formy, pár kvapiek rumu (nemusí byť)

TECHNOLOGICKÝ POSTUP:
Cukor, žĺtky, vanilkový cukor, postrúhanú citrónovú kôru a pár kvapiek rumu vymiešame do peny. Zľahka vmiešame citrónovú šťavu, penu z bielkov a múku. Formu barančeka natrieme tukom a vysypeme múkou, vlejeme do nej pripravené cesto. Pečieme v stredne rozohriatej rúre. Vychladnutého barančeka ozdobíme snehom šľahaným nad parou. Môžeme ho však iba pocukrovať, alebo ozdobiť polevou či krémom podľa svojej chuti. Okolo krku mu môžeme uviazať farebnú mašličku a do papuľky vložiť vetvičku rozmarínu alebo asparágu.

Ďalšie recepty nájdete v Piešťanskom týždni číslo 16, ktoré je v predaji od 15. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 29. apríla 2025
Meniny má Lea, zajtra Anastázia