RECEPT: Dobošový rez
Suroviny:
Cesto: 10 žĺtkov, 270 g práškový cukor, 10 ks bielkov, 180 g polohrubá múka
Krém: 5 ks vajcia, 220 g práškový cukor, 1 ks vanilka, 4 PL kakao, 250 g maslo
Technologický postup:
Cesto: Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom, vyšľahanými bielkami a múkou. Cesto natrieme na vymastený a múkou vysypaný plech (opačná strana). Upečený plát pokrájame na tri pláty. Vychladnuté pláty natrieme krémom a boky zarežeme. Vrch rezu polejeme s 250 g upáleným kryštálovým cukrom, do ktorého sme premiešali kúsok masla. Po teplom naznačíme nožom rezy. Lepšie je plniť rezy až na druhý deň.
Krém: Vajcia, práškový cukor, vanilku a kakao miešame nad parou do zhustnutia. Po vychladnutí zmiešame s 250 g masla. Plníme ním rezy.