RECEPT: Hruška plnená vanilkovo-tvarohovým krémom s višňovou omáčkou
Suroviny:
500 g hruška, 100 g citrón, 70 g mleté vlašské orechy, kokteilové višne
Krém: 170 g jemný tvaroh, 1 ks vanilkový puding, 1 ks vanilkový cukor, 300 g mlieko, 30 g kryštálový cukor, 50 g hruškový likér
Višňová omáčka: 1 pohár sterilizovaných višní, 50 g kryštálový cukor, 1 ks vanilkový cukor, 1 ks celá škorica, 2 ks klinčeky, 50 g rum
Technologický postup:
Hrušky ošúpeme, prepolíme a zbavíme jadrovníkov tak, že nám v strede zostane guľatý otvor. Asi do pol litra vody vyžmýkame citrón, privedieme do varu a hrušky vložíme na 3 minúty do citrónového nálevu a prevaríme. Vyberieme, necháme čiastočne vychladnúť a obalíme v mletých orechoch s vanilkovým cukrom.
Hrušky ošúpeme, prepolíme a zbavíme jadrovníkov tak, že nám v strede zostane guľatý otvor. Asi do pol litra vody vyžmýkame citrón, privedieme do varu a hrušky vložíme na 3 minúty do citrónového nálevu a prevaríme. Vyberieme, necháme čiastočne vychladnúť a obalíme v mletých orechoch s vanilkovým cukrom.
Krém: Uvaríme hustý vanilkový puding a za stáleho miešania necháme vychladnúť. Do vychladnutého vmiešame jemný tvaroh, hruškový likér a vyšľaháme na hladký krém. Krém naplníme do cukrárskeho vrecúška a nastriekame na hrušku. Nazdobíme višňami.
Višňová omáčka: Sterilizované višne precedíme. Kryštálový cukor necháme skaramelizovať, zalejeme višňovou šťavou, pridáme vanilkový cukor, celú škoricu a klinčeky. Pomalým tiahnutím zredukujeme na hustú omáčku, do ktorej dáme zopár višní, rum a prevaríme. Podávame s hruškou.